Πώς να αντιμετωπίσετε τις ιδιοτροπίες του παιδιού στο φαγητό

Οι ιδιοτροπίες των παιδιών όσον αφορά το φαγητό είναι πολύ συνηθισμένες.

Πώς να αντιμετωπίσετε τις ιδιοτροπίες του παιδιού στο φαγητό

Μπορεί να τρώνε συνέχεια μια τροφή και να αρνούνται οτιδήποτε άλλο.

Δε χρειάζεται να ανησυχείτε γι΄αυτές τις παραξενιές. Καμία τροφή δεν είναι αναντικατάστατη και υπάρχει πάντα μια εναλλακτική λύση για ό,τι απορρίπτει το παιδί. Μην περνάτε ώρες μαγειρεύοντας τροφές που πιθανότατα δεν πρόκειται να τις φάει, νιώθοντας πικρία για τον κόπο σας αλλά και στενοχώρια που δεν τρώει το παιδί.

Διατροφή παιδιών για γερά κόκαλα

Ακολουθήστε τον εύκολο τρόπο και φτιάξτε του φαγητά που ξέρετε ότι θέλει, ακόμα και αν δεν το εγκρίνετε ( οι απόψεις των παιδιάτρων διίστανται στο συγκεκριμένο ζήτημα). Έρευνες, ωστόσο, έχουν δείξει ότι αν δίνετε στο παιδί ποικιλία τροφών, η διατροφή που θα επιλέξει θα είναι ισορροπημένη. Δεν υπάρχει άλλωστε κανένας λόγος να φάει αυτό που επιλέγετε εσείς. Ωστόσο, μέχρι το παιδί σας γίνει πέντε χρονών θα πρέπει η διατροφή του να είναι ολοκληρωμένη, από όλες τις ομάδες τροφών και ισορροπημένη.Οι προτιμήσεις του δεν συμπίπτουν υποχρεωτικά με τις δικές σας. Επομένως είναι σημαντικότερο να τρώει κάτι που του αρέσει παρά να μην τρώει καθόλου.

idiotropies paidiou sto fagito 2

Πώς θα καταφέρουμε ένα παιδί να φάει όταν δεν έχει όρεξη;

  • Να δείχνετε ευελιξία λοιπόν όσον αφορά το τι του δίνετε να τρώει.
  • Επίσης, είναι σημαντικό να καθιερώσετε τη συνήθεια ενός καλού πρωινού. Το πρωινό για τα παιδιά είναι πολύ σημαντικό γιατί κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, όσα αποθέματα ενέργειας έχει το παιδί εξαντλούνται λόγω της ταχείας ανάπτυξής του.
  • Αν το παιδί δε φάει πρωινό, η απόδοση, τα ενεργειακά δηλαδή επίπεδα που μπορεί να λειτουργήσει ο εγκέφαλος του παιδιού είναι πολύ χαμηλά που σημαίνει ότι ακόμα και αν το παιδί μας έχει εξαιρετικές διανοητικές ικανότητες αποδίδει σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Η παράλειψη, επίσης, πρωινού έχει συνδεθεί σύμφωνα με μελέτες με μεγαλύτερο ποσοστό παχυσαρκίας.
  • Αν πάλι τσιμπολογάει χωρίς να κάθετε να τρώει, τότε θα πρέπει να θέσετε ένα αυστηρό πρόγραμμα ως προς τις ώρες και τις ποσότητες του φαγητού του. Ακόμα και όταν θέλει να φάει ένα σνακ, φροντίστε να μην υπάρχουν στο σπίτι πολλές λιχουδιές, και δώστε του όσο και αν δεν τον ενθουσιάζει ως ιδέα, ένα φρούτο ή τοστ.
  • Αν τρώει ελάχιστα για αρκετά μεγάλο διάστημα , θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και να διαπιστώσει ότι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την υγεία του.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved