Κοτόπουλο για μωρά: Τα οφέλη από την κατανάλωση και δυο εύκολες και νόστιμες συνταγές

Το κοτόπουλο έχει πολλά θρεπτικά οφέλη, αφού έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή σε πρωτεΐνες.

Κοτόπουλο για μωρά: Τα οφέλη από την κατανάλωση και δυο εύκολες και νόστιμες συνταγές

Πότε όμως μπορούμε να προσθέσουμε κοτόπουλο στη διατροφή του παιδιού μας;

Ένα μωρό μπορεί να αρχίσει να τρώει κοτόπουλο από τον έκτο μήνα, όταν αρχίζουν να εισάγονται οι στερεές τροφές στη διατροφή του. Ξεκινήστε με δύο μερίδες κοτόπουλου καθαρισμένο ανά ημέρα, με κάθε μερίδα να μην υπερβαίνει τις δύο κουταλιές της σούπας. Σταδιακά αυξήστε την ποσότητα της μερίδας.

Οφέλη από την κατανάλωση κοτόπουλου

Το κοτόπουλο μπορεί να είναι εξαιρετικό παιδικό φαγητό χάρη στις πολυάριθμες διατροφικές του ιδιότητες:

Συμβάλει στην υγιή ανάπτυξη των μυών

Βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα

Περιέχει ασβέστιο απαραίτητο για τα οστά

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες που διευκολύνουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου

Το κοτόπουλο περιέχει μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγιούς ανοσίας.

Παρ’ όλα τα σημαντικά οφέλη θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, και σε συνεννόηση με τον παιδίατρό σας, για πιθανές αλλεργίες του μωρού σας στο κοτόπουλο.

kotopoulo 2

Εύκολες και γευστικές συνταγές με κοτόπουλο για μωρά

Πουρές κοτόπουλου

Ιδανικό 6 μηνών και άνω

Θα χρειαστείτε: 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κοτόπουλο - 3-4 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση: Βράστε το κοτόπουλο. Αφού κρυώσει μεταφέρετε το σε μπλέντερ με νερό. Ανακατέψτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψητό κοτόπουλο. Κόψτε το σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε το στο μπλέντερ με βραστό νερό. Αν θέλετε να κάνετε σούπα και όχι πουρέ προσθέστε περισσότερο νερό.

Κοτόπουλο στην κατσαρόλα

Ιδανικό 12 μηνών και άνω

Θα χρειαστείτε: 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα κρεμμύδια - 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα καρότα -2-3 φλυτζάνια πατάτες σε κύβους -4-5 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κοτόπουλο χωρίς κόκαλα -3-4 κουταλάκια του γλυκού ηλιέλαιο

Εκτέλεση: Βράστε το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Κρατήστε λίγο από το βρασμένο κοτόπουλο σε ένα ξεχωριστό πιάτο. Μεταφέρετε τα υλικά σε ένα πυρέξ και βάλτε τα στο φούρνο στους 180ºC για μία ώρα. Μόλις κρυώσει μπορείτε να το σερβίρετε με δύο τρόπους: Να το κόψετε σε μικροσκοπικά κομματάκια για να μπορεί το παιδί να το φάει και μόνο του ή να το αναμείξετε με το κοτόπουλο που έχετε κρατήσει στο μπλέντερ για να γίνει πουρές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved