Υγιεινή διατροφή για παιδιά: 5 απλές καλοκαιρινές συνταγές

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα παιδιά δεν θέλουν να τρώνε πολύ και το μόνο που ζητούν είναι συνέχεια παγωτά και λιχουδιές.

Υγιεινή διατροφή για παιδιά: 5 απλές καλοκαιρινές συνταγές

Ταυτίζεστε έτσι δεν είναι; Για αυτό λοιπόν σας έχουμε τη λύση. Ετοιμάστε 5 λαχταριστά, υγιεινά και νόστιμα σνακς που θα τους δώσουν όλα όσα χρειάζονται. Ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και γλύκα!

1. Κύβους φρούτων

ygieini diatrofi paidia 3

Λιώστε σε ένα μπλέντερ το αγαπημένο φρούτο των παιδιών σας ή 2-3 διαφορετικα φρούτα.
Σε ένα μπολ βάλτε 1 πρέζα ζάχαρη, 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος, 1 πρέζα κανέλα και τον πολτό των φρούτων που λιώσατε. Χτυπήστε με το μίξερ και βάλτε το μείγμα σας σε ένα ταπερ. Πασπαλίστε με μικρά κομμάτια ακτινίδιο και βάλτε το τάπερ στην κατάψυξη. Όταν παγώσει ελαφρώς, βγάλτε το μείγμα και κόψτε το σε μικρούς κύβους. Μπορείτε να σερβίρετε κατευθείαν ή να τοποθετήσετε τους κύβους στο ψυγείο για άλλη φορά.

2. Πίτσα λαχανικών

ygieini diatrofi paidia 1

Κόψτε σε λεπτές φέτες καρότα, τομάτες και κολοκυθάκια. Φτιάξτε ζύμη πίτσας και πασπαλίστε με light τυρί της επιλογής σας. Τοποθετήστε από πάνω τα λαχανικά σας και ψήστε.

3. Χυμοί γρανίτες

ygieini diatrofi paidia 6

Φτιάξτε διάφορους χυμούς από νεκταρίνια, ροδάκινα, καρπούζι, πεπόνι, ακτινίδιο κ.λ.π. Βάλτε τους χυμούς σε θήκες για γρανίτες και τοποθετήστε στην κατάψυξη.

4. Βαρκούλες από αγγούρια

ygieini diatrofi paidia 2

Πάρτε ένα μεγάλο αγγούρι, κόψτε το σε μεγάλα κομμάτια όπως στη φωτογραφία, έπειτα στη μέση και αδειάστε τα από τα σπόρια τους. Μπορείτε να γεμίσετε τα αγγουράκια σας σας με ό,τι θέλετε όπως γιαούρτι με τριμμένο καρότο.

5. Pancakes ολικής

ygieini diatrofi paidia 4

Θα χρειαστείτε μισή κούπα γάλα, 1 κ.τ.σ βούτυρο, 1 αβγό, 1/2 φλ. αλεύρι ολικής, 1 κ.τ.γ μπέικιν, 1 κ.τ.σ ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι. Ενδέχεται να χρειαστείτε λίγο επιπλέον αλεύρι. Θα το δείτε με το μάτι. Ανακατέψτε πρώτα όλα τα υγρά σας υλικά και έπειτα τα υπόλοιπα. Σερβίρετε και μέλι ή σιρόπι σφενδαμου

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved