Όταν τα παιδιά ζητάνε επίμονα γλυκό, τι κάνουν οι γονείς;

Τα περισσότερα παιδιά δύσκολα αντιστέκονται στα γλυκά.

Όταν τα παιδιά ζητάνε επίμονα γλυκό, τι κάνουν οι γονείς;

Ειδικά τις ώρες που είναι σπίτι, αναζητούν στα ντουλάπια λιχουδιές, αγνοώντας επιδεικτικά τα φρούτα που θα αντιπροτείνουμε για απογευματινό σνακ.

Πώς λοιπόν χειριζόμαστε αυτή την έντονη και καθημερινή επιθυμία - συνήθεια για γλυκό; Είμαστε αρνητικοί, προσπαθούμε να βρούμε τη χρυσή τομή ή επιτρέπουμε την κατανάλωσή τους, ελπίζοντας ότι τα σταματήσουν;

Οι επιστημονικοί συνεργάτες του προγράμματος ευζην υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται μια ιδιαίτερα αυστηρή πρακτική, αφού είναι δυνατό το παιδί να καταναλώνει μεν γλυκά αλλά να διατηρήσει μια ισορροπημένη διατροφή! Πώς όμως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν σε αυτό:

  • Προσφέρετε στα παιδιά σπιτικά γλυκά και όχι αγορασμένα απ΄ έξω. Τα σπιτικά γλυκά έχουν καλύτερης ποιότητας υλικά και συνήθως είναι χαμηλότερα σε θερμίδες και ζάχαρη.
  • Προτιμήστε τα γλυκά που θα παρασκευάσετε να είναι σε μικρό μέγεθος μερίδας, καθώς τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι, τείνουν να καταναλώσουν ολόκληρο το γλυκό, οπότε αυτή η πρακτική θα βοηθήσει να τους προσφέρετε και να καταναλώσουν μικρότερες ποσότητες.
  • Αφήστε τα παιδιά να καταναλώνουν γλυκά, αλλά αφού έχουν φάει το φαγητό τους. Μην το θέσετε όμως με τρόπο που να υποδηλώνει «δώρο», δηλ. εάν φάει το φαγητό, θα φάει γλυκό, αλλά με τρόπο «σειράς των πραγμάτων»: πρώτα φαγητό, μετά γλυκό. Άλλωστε, όταν τα παιδιά δεν πεινούν είναι πιο πιθανό να καταναλώσουν λιγότερη ποσότητα γλυκού.
  • Μην έχετε τα γλυκά σε κοινή θέα.
  • Aποφύγετε να έχετε γλυκά στο σπίτι για πάρα πολλές μέρες.
  • Αναζητήστε εναλλακτικές συνταγές γλυκών που προσφέρουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και λιγότερο λίπος και ζάχαρη.

Διαβάστε επίσης

Πόσα γλυκά κάνει να τρώει ένα παιδί;

Τι κάνουμε όταν το παιδί μας, ζητά συνέχεια γλυκό;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved