Τα παιδιά που τρώνε πρωινό είναι καλύτεροι μαθητές, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη

Πολύ σημαντικό για τις επιδόσεις του παιδιού στο σχολείο, αποδεικνύεται το πρωινό.

Τα παιδιά που τρώνε πρωινό είναι καλύτεροι μαθητές, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Public Health Nutrition, οι μαθητές δημοτικού που καθημερινά παίρνουν πρωινό, έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο. Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Cardiff στη Μ. Βρετανία, εξέτασε περίπου 5.000 μαθητές δημοτικού, ηλικίας 9 – 11 χρόνων. Και από τα στοιχεία της μελέτης, προέκυψε πως όσο καλύτερο ποιοτικά είναι το πρωινό ενός μαθητή, τόσο καλύτερες επιδόσεις, άρα και βαθμούς έτεινε να έχει στο σχολείο!

«Η μελέτη αυτή είναι μία ισχυρή απόδειξη ότι η διατροφή των μαθητών συνδέεται άρρηκτα με τις σχολικές του επιδόσεις. Είναι, πλέον ξεκάθαρο ότι ο πρώτος παράγοντας επηρεάζει το δεύτερο και η εξέλιξη ενός παιδιού, εξαρτάται και από τη διατροφή του», τονίζει η επικεφαλής της έρευνας, Hannah Littlecott.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για την πρώτη ερεύνα που αποδεικνύει ότι ένα καλό πρωινό σχετίζεται με την καλύτερη υγεία και την ικανότητα συγκέντρωσης και προσοχής του παιδιού. Και άλλες παρόμοιες έρευνες, έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα... ο μαθητής που τρώει πρωινό, έχει καλούς βαθμούς!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved