Πώς θα περιορίσετε τα γλυκά στα παιδιά

Κι όμως, είτε το πιστεύετε είτε όχι υπάρχει τρόπος να περιορίσετε τα γλυκά στα παιδιά.

Πώς θα περιορίσετε τα γλυκά στα παιδιά

Σχεδόν όλοι μας αγαπούμε τα γλυκά και το παιδί σας δεν διαφέρει σε τίποτε από τους υπόλοιπους.

Όπως συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους, το παιδί σας γεννήθηκε με γευστικό αισθητήριο για τα γλυκά και είναι ήδη αρκετά ευαίσθητο στις διάφορες διαβαθμίσεις του γλυκού. Προσφέρετέ του μια γλυκοπατάτα και μία πατάτα, κάθε φορά να είστε βέβαιη ότι θα διαλέγει την πρώτη.

Δώστε του να διαλέξει ανάμεσα σε μια γλυκοπατάτα και ένα μπισκότο. Θα διαλέξει το δεύτερο. Το σφάλμα δεν είναι δικό σας, να είστε βέβαιοι για αυτό, αν σε κάθε περίπτωση οδεύει κατ' ευθείαν προς τα κουλουράκια ή το παγωτό, τη στιγμή που εσείς θα προτιμούσατε να έτρωγε ένα κομμάτι τυρί.

zaxarota

Ευθύνη σας όμως είναι να περιορίσετε τα γλυκά που του δίνετε και να του προσφέρετε ένα διαιτολόγιο που βασικά θα αποτελείται από θρεπτικές τροφές, οι οποίες ευνοούν την ανάπτυξή του και όχι την τερηδόνα. Ευτυχώς, όταν τα γλυκά είναι έξω από το οπτικό του πεδίο είναι και έξω από το μυαλό του, γι'αυτό είτε μην φέρνετε γλυκά στο σπίτι είτε κρύβετέ τα.

Αποφεύγετε επίσης να προσθέτετε ζάχαρη στο φαγητό του και ν α μην κάνετε το επιδόρπιο καθημερινή συνήθεια. Όσον αφορά τα ενδιάμεσα γεύματα, αντί να του προσφέρετε κάτι γλυκό ή λιπαρό, δώστε του να φάει μικρές ποσότητες φρούτων, ψωμί, κρακεράκια και τυρί.

Με άλλα λόγια, καλλιεργήστε υγιεινές διατροφικές συνήθειες, που πιθανόν να το ακολουθήσουν σε όλη του τη ζωή.

Διαβάστε επίσης:
Προσοχή με την υπερκατανάλωση γλυκών στα παιδιά!
Πώς να βάλω όρια στην κατανάλωση γλυκών στα παιδιά μου; Απο τη διατροφολόγο Ευσταθια Παπαδά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved