Προσοχή με την υπερκατανάλωση γλυκών στα παιδιά!

Οι συνέπειες της αυξημένης κατανάλωσης γλυκών είναι πολλές και επικίνδυνες.

Προσοχή με την υπερκατανάλωση γλυκών στα παιδιά!

Τα γλυκά με πολλές θερμίδες και ζάχαρη προκαλούν ανάπτυξη της τερηδόνας αλλά και της παχυσαρκίας. Παράλληλα, τα μωρά που καταναλώνουν ζάχαρη μπορεί να εμφανίζουν αυξημένο βάρος, να πεινούν πολύ συχνά, να έχουν δυσκολία στον ύπνο, να είναι ευερέθιστα και ίσως να εμφανίσουν και αλλεργίες.

Η βασική διαφορά στην κατανάλωση γλυκών μεταξύ παιδιών και ενηλίκων είναι ο εθισμός, καθώς ένας ενήλικας μπορεί να αντιληφθεί τις αρνητικές επιπτώσεις των γλυκών ενώ ένα παιδί δεν μπορεί, με αποτέλεσμα να θέλει να καταναλώνει όλο και περισσότερα.

Αυτό που μπορούν να κάνουν οι γονείς είναι να δώσουν στα παιδιά γλυκά, αφού πρώτα προσέξουν την ποιότητα, την ποικιλία, την ποσότητά τους αλλά και τον τρόπο πώς θα το δώσουν. Να θυμάστε ότι η καθημερινή πρόσληψη σακχάρων δεν πρέπει να ξεπερνά το 20% της συνολικής πρόσληψης θερμίδων.

Γενικά αν το παιδάκι σας, ζητάει γλυκό προτιμήστε να του δώσετε κάτι από τα παρακάτω και αποφύγετε τις πολλές σοκολάτες, τα τυποποιημένα γλυκά ή σκευάσματα με συντηρητικά και τις μεγάλες δόσεις ζάχαρης.
Καλύτερα να φάει σπιτικό κέικ, 2-3 κουλουράκια ή μπισκότα, να πιει ένα φρουτοχυμό, ή να φάει μια γρανίτα, λίγο σπιτικό παγωτό ή γιαούρτι με μέλι, μαρμελάδα ή ακόμη και με λίγο γλυκό του κουταλιού από πάνω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved