Πρωινά με βρώμη: Αποθηκεύστε αυτές τις 5 συνταγές - Φτιάχνονται μέσα 15 λεπτά

5 γρήγορες και νόστιμες συνταγές με βρόμη για τον Νοέμβριο.

Μαργαρίτα Νικολάου
Πρωινά με βρώμη: Αποθηκεύστε αυτές τις 5 συνταγές - Φτιάχνονται μέσα 15 λεπτά
Bigstock

Με μόλις 15 λεπτά, μπορείτε να απολαύσετε ένα από αυτά τα υπέροχα πρωινά με βρόμη που θα σας κρατήσουν γεμάτους ενέργεια και καλή διάθεση όλο τον Νοέμβριο. Από overnight oats μέχρι ψημένη βρόμη, σοκολάτα και κόκκινα φρούτα, κάθε συνταγή είναι φτιαγμένη και ιδανική για όλη την οικογένεια. Δοκιμάστε τα overnight oats με μπανάνα ή το cheesecake με βρόμη και μύρτιλα και ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα θρεπτικό, γλυκό και σπιτικό πρωινό που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Γιατί το πρωινό γεύμα είναι σημαντικό;

1. Overnight οats με μπανάνα

Η μπανάνα δίνει φυσική γλυκύτητα και πλούσια υφή σε αυτά τα overnight oats, ενώ το βούτυρο δίνει την απαραίτητη πρωτεΐνη. Είναι το τέλειο πρωινό για όσους θέλουν κάτι έτοιμο να τους περιμένει το πρωί. Απλώς ετοιμάστε το το προηγούμενο βράδυ και αφήστε το στο ψυγείο.

Υλικά (για 2 μερίδες):

  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρόμης
  • 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα
  • 1 ώριμη μπανάνα, λιωμένη
  • 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο / αμυγδαλοβούτυρο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. σπόρους chia ή λιναρόσπορο (προαιρετικά, για επιπλέον πυκνότητα)

Προαιρετικά toppings: φέτες μπανάνας, ψιλοκομμένα καρύδια, λίγη κανέλα

Εκτέλεση:

Σε ένα βάζο ή μπολ, ανακατέψτε τη βρομη, το γάλα, τη λιωμένη μπανάνα, το αμυγδαλοβούτυρο, την κανέλα και το μέλι. Προσθέστε τους σπόρους chia αν θέλετε πιο πυκνή υφή. Ανακατέψτε καλά, κλείστε το βάζο και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Το πρωί, ανακατέψτε απαλά και προσθέστε φρέσκες φέτες μπανάνας ή ξηρούς καρπούς.

Το εύκολο energy bowl της Ελένης Πετρουλάκη είναι ιδανικό για πρωινό ή γρήγορο snack - Δοκιμάστε το

2. Βρόμη με σοκολάτα και φράουλες

Ο συνδυασμός σοκολάτας και φράουλας κάνει αυτά τα baked oats να θυμίζουν επιδόρπιο, αλλά με τη διαφορά ότι είναι θρεπτικά και πλούσια σε πρωτεΐνη. Το cottage cheese δίνει απίστευτα αφράτη υφή κάνοντάς τα ιδανικά για ένα δυναμικό ξεκίνημα της ημέρας.

Υλικά (για 6 μερίδες):

  • 2½ φλ. νιφάδες βρώμης
  • ¼ φλ. καστανή ζάχαρη
  • 2½ κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 2 κ.σ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • ½ κ.γ. στιγμιαίο καφέ espresso
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. γάλα σόγιας ή αμυγδάλου
  • 1 φλ. cottage cheese 1%
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 2½ φλ. φρέσκες φράουλες, κομμένες σε φέτες (κρατάμε ½ φλ. για topping)
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C και λαδώστε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψάκι 20x20 εκ. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη βρόμη, τη ζάχαρη, το κακάο, τις σταγόνες σοκολάτας, τον καφέ και το αλάτι. Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε το γάλα, το cottage cheese και 2 φλιτζάνια από τις φράουλες μέχρι να γίνουν λεία κρέμα. Ρίξτε το μείγμα στο μπολ με τη βρομη, προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί, στρώστε το ομοιόμορφα και προσθέστε από πάνω τις υπόλοιπες φράουλες. Ψήστε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι στο κέντρο. Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το κόψετε.

Τι να φτιάξετε για πρωινό; Πολύχρωμα pancakes

3. Cosmic Brownie - Τα overnight oats που θα θέλουν μέχρι και τα παιδιά σας

Αυτά τα overnight oats είναι εμπνευσμένα από τα διάσημα «Cosmic Brownies» και φέρνουν τη νοσταλγία ενός παιδικού γλυκού στο πρωινό σου μπολ. Πλούσια σοκολατένια, κρεμώδη και στολισμένα με πολύχρωμα sprinkles, αποτελούν το πιο χαρούμενο ξεκίνημα της ημέρας.

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 2¼ φλ. γάλα αμυγδάλου
  • 2 φλ. νιφάδες βρόμης
  • ¾ φλ. γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες ή 2%)
  • 2 κ.σ. + 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ.σ. σπόρους chia
  • 2 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2½ κ.σ. μαύρη τριμμένη σοκολάτα
  • 1½ κ.γ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.σ. πολύχρωμα sprinkles

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το γάλα, τη βρώμη, το γιαούρτι, το σιρόπι σφενδάμου, τους σπόρους chia, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι. Άφησέ το για 10 λεπτά να πήξει ελαφρώς. Παράλληλα, λιώσε τη σοκολάτα με το λάδι καρύδας στα μικροκύματα για περίπου 45 δευτερόλεπτα και ανακάτεψε μέχρι να γίνει λεία. Μοίρασε τη βρώμη σε 4 βαζάκια, ρίξε από πάνω τη λιωμένη σοκολάτα και πασπάλισε με sprinkles. Κάλυψέ τα και βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.

Κυριακάτικο πρωινό - Pancakes με κομματάκια σοκολάτας

4. Cheesecake με βρόμη και μύρτιλα

Αυτό το cheesecake είναι μια πραγματική λιχουδιά για το πρωινό, με γεύση cheesecake και φρέσκα μύρτιλα. Η βρόμη συνδυάζεται με ένα απαλό στρώμα από τυρί κρέμα και μαρμελάδα μύρτιλου, δημιουργώντας ένα γλυκό και ταυτόχρονα υγιεινό πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε ζεστό ή κρύο.

Υλικά (για 6 μερίδες):

  • 2 φλ. νιφάδες βρόμης
  • 1½ φλ. γάλα αμυγδάλου ή κανονικό
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ φλ. φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα
  • 4 κ.σ. μαρμελάδα μύρτιλου (χωρίς ζάχαρη αν θέλεις)
  • 100 γρ. τυρί κρέμα (light ή κανονικό), μαλακό

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη βρόμη, το γάλα, τα αυγά, το μέλι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε άλλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα με 2 κ.σ. μαρμελάδα μέχρι να γίνουν λεία κρέμα. Ρίξτε το μείγμα βρόμης σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και προσθέστε κουταλιές από το μείγμα τυριού και την υπόλοιπη μαρμελάδα, δημιουργώντας ένα ελαφρύ swirl. Σκορπίστε από πάνω τα μύρτιλα και ψήστε για 35–40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Ενεργειακά τρουφάκια με μύρτιλα σε 10 λεπτά – Το ιδανικό σνακ για το σχολείο

5. Upside-Down κέικ με ανανά και βρόμη

Αυτή η ψημένη βρόμη αντί για κλασική βάση κέικ, με αναποδογυρισμένο ανανά είναι μια συνταγή που θα λατρέψετε. Κάθε μερίδα έχει ένα καραμελωμένο δαχτυλίδι ανανά με ένα κεράσι στο κέντρο, ακριβώς όπως το κλασικό upside-down κέικ ανανά. Το αποτέλεσμα είναι ένα cozy πρωινό με αίσθηση γλυκού!

Υλικά (για 6 μερίδες):

  • 3½ κ.σ. καστανή ζάχαρη, χωρισμένη
  • Φέτες ανανά, στραγγισμένες (φρέσκες ή κονσέρβα)
  • 6 κεράσια μαρασκίνο, χωρίς κοτσάνι
  • ⅔ φλ. πουρέ μήλου (άγλυκο)
  • ⅔ φλ. πλήρες γάλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλ. νιφάδες βρόμης
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C με το ράφι στη χαμηλή θέση και λαδώστε ένα ταψί ή πυρέξ 7x11 εκ. Πασπαλίστε τον πάτο με 1½ κ.σ. καστανή ζάχαρη και τοποθετήστε τις φέτες ανανά σε μια στρώση, προσθέτοντας στο κέντρο κάθε φέτας από ένα κεράσι. Σε μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον πουρέ μήλου, το γάλα, το αυγό, το ασπράδι, τη βανίλια και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέστε τη βρόμη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Απλώστε το μείγμα πάνω από τις φέτες ανανά και ψήστε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι από το κέντρο. Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά, στη συνέχεια τοποθετήστε μια πιατέλα πάνω από το ταψί και αναποδογυρίστε για να εμφανιστούν οι φέτες ανανά από πάνω, κόψτε σε 6 κομμάτια και σερβίρετε.

Γρήγορο γλυκό ψυγείου: Πουτίγκα με ζελέ και κομματάκια ανανά

Όλες οι συνταγές έχουν προσαρμοστεί και μεταφραστεί από το EatingWell

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved