Παιδικά σνακ για απόγευμα

Απίθανες ιδέες για το απογευματινό σνακ των παιδιών.

Παιδικά σνακ για απόγευμα
Bigstock

Ως μαμάδες θέλουμε τα παιδιά μας να τρώνε κάτι νόστιμο και φυσικά υγιεινό. Τι γίνεται όμως όταν η καθημερινότητα μας «ρουφάει» στην κυριολεξία; Η κουζίνα είναι το δωμάτιο που επισκεπτόμαστε περισσότερο από κάθε άλλο δωμάτιο στο σπίτι μιας και εκεί ετοιμάζονται όλα τα γεύματα της ημέρας. Πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό, σνακ για το σχολείο, σνακ για τη δουλειά. Ουφ... και μόνο που τα αναφέρουμε μας πιάνει πονοκέφαλος. Φανταστείτε να ήμασταν και σπίτι.

Επειδή ξέρουμε ότι θέλετε να ξεφύγετε λίγο από την κουζίνα, θα σας δώσουμε ιδέες για απογευματινά σνακ για τα παιδιά. Ναι, ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι για κάποιο λόγο τα παιδιά το απόγευμα λένε πάνω από δέκα φορές «πεινάω» και τόσο το μεσημεριανό όσο ένα απλό φρουτάκι, χυμός ή τοστ δεν ικανοποιεί την ανάγκη τους.

Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε μερικές δοκιμασμένες, μαμαδίστικες συνταγές, εύκολες και υγιεινές για όλα εκείνα τα απογεύματα που τα παιδιά σας θέλουν ένα σνακ να φάνε και εσείς δεν θέλετε να περάσετε μια ώρα πάνω από την κουζίνα ξανά.

Συνταγές για απογευματινά σνακ που θα γεμίσουν τις πεινασμένες κοιλίτσες των παιδιών σας

Σπιτικά roll με λουκάνικο

Μια σφολιάτα και μερικά λουκάνικα Φρανκφούρτης, κάνουν θαύματα.

Πώς θα το φτιάξετε: Κόψτε τη σφολιάτα, τυλίξτε τα λουκάνικα, περάστε με λίγο αυγό, πασπαλίστε λίγη ρίγανη, ψήστε μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και έτοιμα.

Κέικ μπανάνας

Μια συνταγή που θα ξετρελάνει και εσάς μωρέ κορίτσια. Όσο το μικρό σας θα τρώει αυτό το υγιεινό κέικ μπανάνας εσείς θα το απολαμβάνετε με μια κούπα ζεστό (και όχι κρύο 😉) καφεδάκι.

Πώς θα το φτιάξετε: Δείτε την εύκολη συνταγή εδώ

Μικρά Quiche με ζαμπόν και τυρί

Αυτά τα quiches είναι τόσο εύκολα να τα φτιάξετε σε χρόνο dt. Μια σίγουρη συνταγή με εγγυημένη επιτυχία στα παιδιά.

Πώς θα τα φτιάξετε: Δείτε την συνταγή μας εδώ

Muffin με μούρα

Τα πιο νόστιμα muffin και συνάμα τα πιο ζουμερά. Τα μούρα και το γιαούρτι τα απογειώνουν και τα μικρά σας θα θέλουν δεύτερο και τρίτο muffinακι. Αντί για μούρα, μπορείτε να βάλετε φράουλες 🍓

Πώς θα τα φτιάξετε: Δείτε την νόστιμη συνταγή εδώ

Κεφτεδάκια με γαλοπούλα

Θέλετε μια υγιεινή πρόταση για απογευματινό σνακ που τα παιδιά θα φάνε στην πραγματικότητα χωρίς δεύτερη σκέψη; Φτιάξτε κεφτεδάκια στον φούρνο.

Πώς θα τα φτιάξετε: Ζυμώστε σε ένα μπολ, 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
2 ασπράδια, λίγο ψωμί, 1 πιπεριά πράσινη (κέρατο) τριμμένη, 1 τομάτα χωρίς τα σπόρια, τριμμένη στον τρίφτη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, λίγο δυόσμο, πλάστε τα κεφτεδάκια και ψήστε στον φούρνο.

Μuffin με κολοκυθάκια και φέτα

Αν τα παιδιά σας σας δεν τρώνε τα κολοκυθάκια αλλά λατρεύουν ο,τιδήποτε έχει τυρί μέσα τότε η παρακάτω συνταγή θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη. Ούτε τα παιδιά σας, ούτε εσείς θα μπορέσετε να αντισταθείτε. Μια συνταγή που μπορείτε να βάλετε και την επόμενη μέρα μέσα στο lunch box των παιδιών σας.

Πώς θα τα φτιάξετε: Δείτε τη συνταγή εδώ

Κεφτεδάκια γλυκοπατάτας, κοτόπουλου και κουσκούς

Μια ακόμη νόστιμη συνταγή που θα γεμίσει τις πεινασμένες κοιλίτσες των παιδιών σας το απόγευμα που φωνάζουν «πεινάω».

Πώς θα τη φτιάξετε: Σε ένα μπολ ζυμώστε, 1/2 κούπα κουσκούς, 1/2 κούπα πουρέ γλυκοπατάτας, λίγο ελαιόλαδο, 1 ξερό κρεμμύδι (στον τρίφτη) 500 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο, 1 αυγό, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, τριμμένη φρυγανιά, πλάστε και είτε τηγανίστε, είτε βάλτε σε αντικολλητικό χαρτί στον φούρνο να ψηθούν.

Σουβλάκια φρούτων

Τα πολύχρωμα σνακ ενθουσιάζουν τα παιδιά. Φτιάξτε τα για τα μικρά σας και λιώστε λίγη κουβερτούρα ώστε να τα κάνετε ακόμη πιο νόστιμα.

Πώς θα τα φτιάξετε: Πάρτε ξυλάκια για σουβλάκια και διαλέξτε τα φρούτα σας. Φράουλες, αχλάδι, ακτινίδιο, μήλο, ανανάς, μπανάνα. Κόψτε τα σε κομμάτια, περάστε τα στα ξυλάκια και δώστε τα στα μικρά σας. Μην ξεχάσετε την λιωμένη σοκολάτα.

Ψητό ψωμί με φυστικοβούτυρο, σοκολάτα και mashmallow

Εντάξει, αυτό μπορεί να μην είναι υγιεινό απογευματινό σνακ για παιδιά, είναι όμως νόστιμο, γλυκό και γενικότερα του ονείρου.

Πώς θα το φτιάξετε: Πάρτε λεπτές φέτες χωριάτικου ψωμιού, πέραστε τις με βούτυρο, βάλτε μέσα φυστικοβούτυρο, μαύρη σοκολάτα και marshmallow και ψήστε όπως θα ψήνατε ένα τοστ. Μόλις λιώσει η σοκολάτα και τα mashmallow είναι έτοιμο.

Τσιπς μήλου

Αντί να κόψετε ένα μήλο και να το σερβίρετε σκέτο, κόψτε το σε λεπτές φέτες, πασπαλίστε κανέλα και λίγη ζάχαρη, ψήστε στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία και κάντε τα παιδιά σας να λατρέψουν αυτό το φρούτο για πάντα.

Πώς θα τα φτιάξετε: Δείτε εδώ μια συνταγή

Πιτσάκια με πίτες για σουβλάκι

Όταν τα παιδιά σας παρακαλάνε να φτιάξετε πίτσα αλλά εσείς δεν έχετε χρόνο για ζύμες, ζυμάρια, φουσκώματα κ.λ.π. δεν έχετε παρά να πάρετε τις πίτες που έχετε στο ντουλάπι, να βάλετε λίγη τριμμένη ντομάτα ή λίγο αλατισμένο πελτέ, τριμμένο τυρί και λίγη ρίγανη.

Γουακαμόλε με ψητές αραβικές πίτες

Δεν θα χρειαστεί καν να λερώσετε πιάτο, αν κρατήσετε τις φλούδες από το αβοκάντο. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν με τούτο εδώ το γουακαμόλε.

Πώς θα το φτιάξετε: Δείτε εδώ τη συνταγή του αγαπημένου μας Άκη.

Όσο για τις αραβικές; Κόψτε τις σε τρίγωνα κομμάτια, πασπαλίστε με αλάτι και πάπρικα, ψεκάστε με λίγο λάδι και ψήστε μέχρι να κοκκινήσουν. Δώστε τις έπειτα στα παιδιά σας να τις βουτήξουν μέσα στο αβοκάντο τους.

Αυτές ήταν οι συνταγές μας. Όλες εύκολες, όλες δοκιμασμένες και όλες ιδανικές για παιδικό σνακ το απόγευμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved