Βρεφική διατροφή: Πώς θα φτιάξετε πουρέ αβοκάντο για τα μωρά σας

Φαγητό για μωρά - Νόστιμος πουρές αβοκάντο που θα τα ξετρελάνει.

Βρεφική διατροφή: Πώς θα φτιάξετε πουρέ αβοκάντο για τα μωρά σας
Bigstock

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά, τονώνουν τον εγκέφαλο και έχουν μια βουτυρένια και κρεμώδη υφή που λατρεύουν πολλά μωρά. Ακολουθήστε τις εύκολες οδηγίες βήμα προς βήμα για να φτιάξετε τον πιο νόστιμο πουρέ για τα μωρά σας.

Πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα αβοκάντο έχουν βουτυρένια και κρεμώδη υφή που τα μωρά λατρεύουν. Δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα από άρθρα μας έχουμε μιλήσει για τα οφέλη τους στην υγεία των παιδιών και φυσικά δεν είναι λίγες οι φορές που σας έχουμε δώσει συνταγές για να σερβίρετε αυτό το φρούτο (;), λαχανικό (;) στα μωρά σας.

Πότε ένα μωρό μπορεί να φάει αβοκάντο;

Το αβοκάντο μπορεί να ενταχθεί στο διατροφολόγιο ενός μωρού από τον 6ο κιόλας μήνα.

Οδηγός βήμα-βήμα για να σερβίρετε το αβοκάντο στα μωρά σας

Διαλέξτε και αγοράστε αβοκάντο

Τα καλύτερα αβοκάντο θα τα βρείτε τον Ιούνιο, μιας και τότε είναι η εποχή τους. Ωστόσο, θα τα βρείτε και όλους τους υπόλοιπους μήνες στο μανάβικο της γειτονιάς σας. Για να αγοράσετε ένα ώριμο αβοκάντο θα πρέπει ελαφρώς να τα ζουλήξετε. Προσοχή: δεν πρέπει να είναι πολύ μαλακά (κρέμα) γιατί τότε θα έχουν χαλάσει. Τα σκληρά αβοκάντο, δύσκολα καθαρίζονται και δεν έχουν ωραία γεύση. Κάποια καταστήματα έχουν έτοιμα, ώριμα αβοκάντο, έτοιμα προς κατανάλωση.

Πλύντε τα και καθαρίστε τα

Κόψτε το αβοκάντο στη μέση με ένα μαχαίρι. Αφαιρέστε το κουκούτσι (θα αφαιρεθεί εύκολα αν είναι ώριμο). Μπορείτε να αφαιρέσετε το αβοκάντο με ένα κουτάλι από τη φλούδα του ή να το κόψετε με ένα μαχαίρι και να το ξεφλουδίσετε. Ο σωστός τρόπος είναι με το κουτάλι αν μας ρωτάτε.

Πολτοποιήστε το αβοκάντο

Μπορείτε να κάνετε πουρέ με τη βοήθεια του μπλέντερ. Προσθέστε λίγο νεράκι αν χρειαστεί. Για έξτρα και πιο κρεμώδη υφή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα φόρμουλα ή μητρικό γάλα.

Αν τα παιδιά σας είναι μεγαλύτερα μπορείτε να κάνετε πουρέ με ένα πιρούνι. (για παιδιά 10 μηνών και πάνω)

Σερβίρετε τον πουρέ αβοκάντο

Το αβοκάντο σερβίρετε μόνο του αλλά μπορείτε να το συνδυάσετε με μπανάνες ή λίγες βραστές πατάτες.

Να θυμάστε: τα αβοκάντο δεν μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο ή να τα καταψύξετε αν τα κάνετε πουρέ. Αν χρειαστεί να βάλετε για λίγο το αβοκάντο που περίσσεψε στο ψυγείο θα πρέπει να το τοποθετήσετε σε ένα δοχείο με αεροστεγές καπάκι.

Διαβάστε εδώ: Φαγητό για μωρά: Νόστιμος πουρές πατάτας με αβοκάντο

με πληροφορίες από το parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved