Βρεφική διατροφή: Πώς θα φτιάξετε πουρέ παντζάρι για το μωρό

Θέλετε να φτιάξετε πουρέ από παντζάρι για το μωρό σας; Δείτε πώς θα τον φτιάξετε.

Βρεφική διατροφή: Πώς θα φτιάξετε πουρέ παντζάρι για το μωρό
Bigstock

Η βρεφική διατροφή είναι σημαντική για ένα μωρό. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ερευνητές τονίζουν ότι η βρεφική διατροφή εξασφαλίζει τις γερές βάσεις για όλη τη μετέπειτα ζωή του παιδιού. Γι' αυτό και μόνο οι γονείς -και με τη βοήθεια του παιδιάτρου τους- θα πρέπει να δίνουν στο παιδί τους τις καλύτερες τροφές, βοηθώντας το να αναπτυχθεί σωστά.

Παντζάρι στη διατροφή του παιδιού

Μόλις ο παιδίατρος σας δώσει το πράσινο φως για να βάλετε στη διατροφή του μωρού σας παντζάρι μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν τα οφέλη του παντζαριού είναι πολλά. Μεταξύ άλλων έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αδιάλυτες φυτικές ίνες, συμβάλλουν στην καλύτερη οξυγόνωση του εγκεφάλου, αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά!

Πουρές παντζαριού για μωρά

Βήμα 1ο: Αγοράστε φρέσκα παντζάρια από τον μανάβη σας.

Βήμα 2ο: Πλύντε τα καλά και αφαιρέστε τα πράσινα μέρη.

Βήμα 3ο: Μπορείτε να τα βράσετε σε μια κατσαρόλα με νερό ή να τα ψήσετε στον φούρνο τυλίγοντάς τα σε αλουμινόχαρτο. (μπορείτε να τα ξεφλουδίσετε πριν τα μαγειρέψετε, αλλά σας προτείνουμε να διατηρήσετε τη φλούδα τους και να την αφαιρέσετε αφού μαγειρευτούν και μαλακώσουν).

Βήμα 4ο: Καθαρίστε τα αφού μαλακώσουν αρκετά και βάλτε τα στο μούλτι.

Βήμα 5ο: Πολτοποιήστε καλά και σερβίρετε.

Βήμα 6ο: Μπορείτε αν θέλετε να αναμείξετε τον πουρέ με άλλα λαχανικά όπως πατάτες, γλυκοπατάτες ή καρότα καθώς ρύζι και κρέας. Το ελαιόλαδο επιτρέπεται εφόσον το έχει επιτρέψει ο γιατρός του παιδιού σας. Το αλάτι απαγορεύεται.

Επιτρέπεται να καταψύξω τον πουρέ παντζαριού ή όχι;

Ναι, μπορείτε να τον καταψύξετε και μπορείτε να τον διατηρήσετε για περίπου 3 μήνες και κάτι. Στο ψυγείο μπορείτε να τον διατηρήσετε μόνο τρεις μέρες σύμφωνα με το parents.com.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved