Μανταρίνια: Ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ για παιδιά

Γιατί τα παιδιά πρέπει να τρώνε μανταρίνια

Μανταρίνια: Ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ για παιδιά
Bigstock

Από την ηλικία των 6 μηνών, τα παιδιά αρχίζουν να τρώνε εσπεριδοειδή φρούτα όπως πορτοκάλια και μανταρίνια. Έχει αποδειχθεί ότι η μέτρια κατανάλωση στη διατροφή του παιδιού βοηθά στην ενίσχυση του οργανισμού και του δίνει τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται. Επιπλέον, από το πρώτο έτος, τα παιδιά πρέπει να τρώνε καθημερινά δύο μερίδες φρούτων, εκ των οποίων το ένα πρέπει πάντα να ανήκει στην οικογένεια των εσπεριδοειδών.

Λόγοι που τα μανταρίνια δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή των παιδιών

  • Είναι πηγή βιταμίνης C

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη σε μικρούς και μεγάλους. Όλοι γνωρίζουμε πόσο εύκολο είναι να κρυώσει κανείς το χειμώνα. Η κατανάλωση ενός μανταρινιού θα αυξήσει την ποσότητα της βιταμίνης C στον οργανισμό και θα ενισχύσει την άμυνα για την καταπολέμηση τυχόν ιών ή βακτηρίων.

Επιπλέον, η βιταμίνη C που υπάρχει στο μανταρίνι ευνοεί την επαρκή απορρόφηση άλλων μετάλλων και βιταμινών ενώ η αντιοξειδωτική δράση συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

  • Πηγή φυτικών ινών

Είναι αρκετά συνηθισμένο τα παιδιά να υποφέρουν από δυσκοιλιότητα κάποια στιγμή στη ζωή τους. Για να ενισχύσετε τη σωστή λειτουργία του εντέρου βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας τρώνε αρκετά φρούτα με φυτικές ίνες. Ένα από αυτά τα φρούτα φυσικά είναι και τα μανταρίνια.

  • Πηγή βιταμίνης Α

Η βήτα καροτίνη που περιέχεται έχει θετικές επιδράσεις στην υγεία των ματιών. Επιπλέον, δρα και ως αντιοξειδωτικό για την υγεία του δέρματος.

  • Διουρητικά και αποτοξινωτικά

Τα μανταρίνια αυξάνουν την αποβολή των τοξινών, κυρίως από το ήπαρ (συκώτι) και τα νεφρά.

Πώς να τα σερβίρετε στα παιδιά

Η διαδικασία είναι απλή. Τα μανταρίνια καθαρίζονται εύκολα και μπορούν να καταναλωθούν στη στιγμή. Ακόμη ένας τρόπος να απολαύσουν τα μανταρίνια τα παιδιά σας είναι σε μορφή χυμού. Κόψτε τα όπως τα πορτοκάλια και στύψτε τα στον αποχυμωτή. Τέλος, μπορούν να μπουν σε γλυκά ή σε smoothies.

πηγή: orangesonline.net

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved