Εγκυμοσύνη: Τα τρία εσπεριδοειδή που αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας

Ποια είναι τα καλύτερα εσπεριδοειδή για την περίοδο της εγκυμοσύνης;

Εγκυμοσύνη: Τα τρία εσπεριδοειδή που αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας
Bigstock

Η διατροφή στην εγκυμοσύνη είναι πολύ σημαντική για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου και την υγεία της μέλλουσας μαμάς. Τα φρούτα είναι πηγή βιταμινών και μετάλλων και φυσικά δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας την περίοδο αυτή..

Το φθινόπωρο και τον χειμώνα από τα φρούτα που έχουν την τιμητική τους είναι τα εσπεριδοειδή. Πορτοκάλια, νεράντζια, γκρέιφρουτ είναι μερικά από αυτά. Έχετε αναρωτηθεί όμως ποια είναι καλύτερα για εσάς αυτό το διάστημα;

Τα εσπεριδοειδή φρούτα στην εγκυμοσύνη – Ποια να προτιμήσετε

Πορτοκάλια

portokali.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Xiaolong Wong

Τα πορτοκάλια είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία είναι απαραίτητη για την απορρόφηση άλλων συστατικών όπως είναι ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και το ασβέστιο. Η φλούδα των εσπεριδοειδών περιέχει τουλάχιστον τη διπλάσια ποσότητα της βιταμίνης C σε σχέση με το φρούτο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα συνταγών.

Τα οφέλη: «Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πορτοκαλιών αυξάνει την πρόσληψη σε βιταμίνη C, η οποία μειώνει τον κίνδυνο αλλεργιών και βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία του εμβρύου» αναφέρει η διατροφολόγος Shobha Shastry. Επιπλέον, τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε φολικό οξύ το οποίο είναι απαραίτητο για τη πρόληψη παθήσεων όπως είναι η δισχιδής ράχη. Η επάρκεια σε φολικό οξύ σχετίζεται επίσης με την εγκεφαλική ανάπτυξη του μωρού και το βάρος γέννησης.

Γκρέιπφρουτ

gkreipfrout.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Aliona Gumeniuk

Το γκρέιπφρουτ είναι πλούσιο σε φολικό οξύ, βιοφλαβανοειδή, λυκοπένιο, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β5, κάλιο και φυτικές ίνες.

Τα οφέλη: «Τα βιοφλαβαονειδή που υπάρχουν στο ακτινίδιο βοηθούν στην ενδυνάμωση των ιστών, μειώνουν τις φλεγμονές και προστατεύουν από ην εμφάνιση αλλεργιών, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία της υγείας μητέρας και εμβρύου.» αναφέρει η ειδικός.

Γλυκολέμονο

https://www.instagram.com/p/Chr-N52ji3q

Είναι γνωστό και ως μοσχολέμονο ή γλυκολέμονο. Είναι συγγενής του λεμονιού και καλλιεργείται σε όλη τη Μεσόγειο.

Το γλυκολέμονο είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και φολικό οξύ, συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία του εμβρύου.

Τα οφέλη: «Ο χυμός γλυκολέμονο βοηθά στην ανακούφιση από συμπτώματα της εγκυμοσύνης όπως είναι η δυσκοιλιότητα, η ναυτία, τα αέρια και το σύνδρομο του ευερέθιστο εντέρου».

*Με πληροφορίες από thehealthsite.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved