Το παιδί σας αρνείται να πιει νερό; Σας έχουμε τις λύσεις!

Το παιδί σας αρνείται να πιει νερό; Σας έχουμε τις λύσεις!
Photo by Johnny McClung on Unsplash

Ενώ όλοι χρειαζόμαστε νερό για να επιβιώσουμε, μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο να πείσουμε τα παιδιά να πίνουν τη συνιστάμενη ημερήσια ποσότητα νερού, ειδικά αφού έχουν ανακαλύψει εναλλακτικές λύσεις όπως το σοκολατένιο γάλα ή τον χυμό.

Δεδομένου ότι το σώμα μας χάνει νερό μέσω της αναπνοής, της εφίδρωσης και της πέψης - τρία πράγματα που κάνουν συχνά τα παιδιά - είναι σημαντικό τα παιδιά να πίνουν αρκετά για να παραμείνουν υγιή, ενυδατωμένα και γεμάτα ενέργεια.

Εάν το να κάνετε τα παιδιά να πίνουν αρκετό νερό είναι μια μάχη που γνωρίζετε, δοκιμάστε αυτά τα πέντε απλά κόλπα για να ενθαρρύνετε την καλύτερη ενυδάτωσή τους.

1. Κάντε το άμεσα διαθέσιμο

Εάν το νερό είναι το μόνο υγρό στη θέα, τότε το παιδί σας είναι πιο πιθανό να το ζητήσει. Κατά τη διάρκεια των γευμάτων, βεβαιωθείτε ότι έχουν ένα ποτήρι νερό σε κοντινή απόσταση ή ένα μπουκάλι όταν είναι εν κινήσει. Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να είστε πάντα κοντά στο παιδί σας όταν διψάει, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε ένα ψυγείο νερού στο σπίτι σας, σε ύψος που να το φτάνουν τα μικρά σας.

2. Σερβίρετε πολλά φρούτα και λαχανικά

Εάν το νερό δεν τα καταφέρνει, δοκιμάστε να εντάξετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή του παιδιού σας. Δεδομένου ότι αυτά τα νόστιμα και υγιεινά τρόφιμα αποτελούνται κυρίως από νερό, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε επιπλέον ενυδάτωση κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Οι φράουλες, τα baby καρότα και το καρπούζι είναι μερικά από τα αγαπημένα των παιδιών.

3. Πάρτε τους διασκεδαστικά καλαμάκια

Τα μικρά παιδιά λατρεύουν την ανεξαρτησία. Χρησιμοποιήστε το προς όφελός σας και αφήστε τα να διαλέξουν το δικό τους ποτήρι στο κατάστημα. Για επιπλέον κίνητρο, μπορείτε ακόμη και να πάρετε μερικά πολύχρωμα, στριφτά καλαμάκια για να πιούν. Μόλις αποκτήσουν αυτό το αίσθημα ιδιοκτησίας, ξεκαθαρίστε ότι το φλιτζάνι και τα καλαμάκια πρέπει να χρησιμοποιούνται αυστηρά για νερό – θα εκλιπαρούν για περισσότερο νερό σε χρόνο μηδέν!

4. Προσθέστε λίγη γεύση

Τα παιδιά συχνά δεν προτιμούν το νερό λόγω της ουδέτερης γεύσης του. Αυτό μπορεί να διορθωθεί εύκολα με την έγχυση νόστιμων φρούτων ή λαχανικών – όπως φέτες λεμονιού/εσπεριδοειδών, μούρα, ή δυόσμου – που δίνουν στο ποτό μια πιο γευστική γεύση. Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με φρέσκια μέντα.

nero me geusi

Photo by ShengGeng Lin on Unsplash

5. Δώστε ένα παράδειγμα

Δεδομένου ότι τα παιδιά αντιγράφουν συχνά τις συνήθειες των γονιών, φροντίστε να πίνετε πολύ νερό όταν βρίσκεστε γύρω τους ως ένας διακριτικός τρόπος για να τα ενθαρρύνετε να σας μιμηθούν. Θα εκτιμήσετε την αύξηση της κατανάλωσης νερού από το παιδί σας και θα απολαύσετε τα αυξημένα οφέλη του νερού για την υγεία σας. Δύο σε ένα!

Με πληροφορίες από: www.absopure.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved