Τα παιδιά σας μπορεί να μην πίνουν αρκετό νερό

  • Πόσο νερό πρέπει να πίνουν παιδιά και έφηβοι;
Τα παιδιά σας μπορεί να μην πίνουν αρκετό νερό

Το νερό μπορεί να υπάρχει σε αφθονία, όμως τα παιδιά σας να μην πίνουν πολύ.

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard έδειξε ότι τα περισσότερα παιδιά (και οι έφηβοι) που ζουν στις Η.Π.Α. δεν πίνουν αρκετό νερό, μένοντας ελαφρώς αφυδατωμένα.

Οι ερευνητές του Harvard εξέτασαν τα δεδομένα της έρευνας και τα τεστ ούρων που συλλέχθηκαν από περισσότερα από 4.000 παιδιά, ηλικίας 6 έως 19 ετών και διαπίστωσαν ότι μέσα σε ένα διάστημα δύο ετών, τα περισσότερα από τα μισά παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα δεν ενυδατώθηκαν αρκετά. Τα αγόρια μάλιστα, είχαν 76% περισσότερες πιθανότητες από τα κορίτσια να αφυδατωθούν. Σχεδόν το ένα τέταρτο των παιδιών της μελέτης ανέφεραν ότι δεν έπιναν καθόλου καθαρό νερό.

Η ήπια αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας όπως πονοκεφάλους, ευερεθιστότητα, κακή σωματική απόδοση και δυσκολία στη μάθηση.

Σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το Harvard, οι ερευνητές προτρέπουν τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να πίνουν περισσότερο νερό. «Εάν μπορούμε να επικεντρωθούμε στο να βοηθήσουμε τα παιδιά να πίνουν περισσότερο νερό – ένα ρόφημα χαμηλού κόστους, χωρίς θερμίδες – μπορούμε να βελτιώσουμε την ενυδάτωσή τους, κάτι που μπορεί να επιτρέψει σε πολλά παιδιά να αισθάνονται καλύτερα όλη την ημέρα και να τα πάνε καλύτερα στο σχολείο», λένε.

Πόσο νερό πρέπει να πίνουν παιδιά και έφηβοι

Σύμφωνα με το Institute of Medicine, τα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να καταναλώνουν περίπου δύο έως τρία λίτρα (1,7 έως 3,3 λίτρα) νερού καθημερινά. Αυτός ο αριθμός ποικίλλει ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και το μέγεθος του παιδιού, επομένως σαν γονείς θα πρέπει να μιλήσετε με τον παιδίατρο του παιδιού σας για να μάθετε πόσο νερό πρέπει να καταναλώνει.

πηγή: healthcare.utah.edu

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved