Μητέρα και πατέρας: Οι δύο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή του βρέφους

Το μωρό σας γεννήθηκε και είναι δικό σας όχι γιατί γράφει το επίθετό σας στο χεράκι του, αλλά γιατί έχει ένα πλήρες σύνολο γενετικών χαρακτηριστικών, μισό από κάθε γονιό που του ανήκει απόλυτα.

Μητέρα και πατέρας: Οι δύο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή του βρέφους

Η φυσική σωματική ανάπτυξη του μωρού είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνική και συναισθηματική του ανάπτυξη.

Οι γονείς οι πρώτοι άνθρωποι

  • Οι γονείς είστε οι πρώτοι άνθρωποι που θα το βάλετε στοργικά μέσα στην αγκαλιά σας και θα του μάθετε την ασφάλεια.
  • Οι γονείς είστε ο πρώτος φίλος που θα τον κάνει παρέα τις λίγες στιγμές που θα ανοίγει τα μάτια του και θα αναζητά συντροφιά.
  • Οι γονείς είστε το πρώτο παιχνίδι, τσιμπηματάκια – γαργαλητά-αγγίγματα πεταχτά τρυφερά είναι τα πρώτα παιχνιδίσματα με το σώμα του για να ενεργοποιηθεί και να χαμογελάσει.
  • Οι γονείς είστε οι πρώτοι του δάσκαλοι. Θα του μάθετε σταδιακά να κατανοήσει τον κόσμο που το περιβάλλει.

Ό,τι και να κάνει το μωρό σας οι δικές σας οι αντιδράσεις είναι καθοριστικές

Ολα τα μωρά αναπτύσσονται καλύτερα σε έναν ασφαλή περίγυρο γεμάτο από τρυφερότητα, φροντίδα και αγάπη.

  • Να θυμάστε ότι αν είναι το πρώτο μας μωράκι συχνά, νιώθουμε μεγαλύτερη ανασφάλεια μόνοι με το μωράκι στο σπίτι. Θα έρθουν δύσκολες στιγμές γεμάτες αμφιβολίες και διλήμματα αν κάνετε το σωστό.
  • Να θυμάστε ότι ένας γονιός που είναι υπομονετικός και γεμάτος αγάπη, που προσπαθεί , σπάνια κάνει λάθος και αν κάνει δεν είναι ανεπανόρθωτο.
  • Να θυμάστε ό,τι κάνετε πηγάζει από την αγάπη σας, γι’ αυτό μην κάνετε υπερβολική αυτοκριτική στον εαυτό σας αν είστε ή όχι καλός γονιός. Είναι πολύ νωρίς για να απαντήσετε σε αυτό.

Η γνώμη του ειδικού

Καλός γονιός είναι αυτός που είναι ψύχραιμος, ενδιαφέρεται για το μωράκι του και είναι τρυφερός. Διότι πάνω απ’ όλα τα είδη, ο νεογέννητος άνθρωπος είναι το πιο αβοήθητο και ανώριμο πλάσμα. Η δική μας φροντίδα, προστασία και αγάπη είναι η πιο καλή επιρροή στην ζωή του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved