Οι πρώτες μέρες στον παιδικό σταθμό: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Το ξεκίνημα στον παιδικό σταθμό.

Οι πρώτες μέρες στον παιδικό σταθμό: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Ο παιδικός σταθμός είναι μία επιλογή για τα νήπια που μεγαλώνουν μέσα στο σπίτι.

Προσφέρει στο παιδί ένα νέο περιβάλλον για να παίξει, να αποκτήσει φίλους, αλλά και γνώσεις. Πρόκειται για μία καλή επιλογή για νήπια που μεγαλώνουν μέσα σε ένα περιβάλλον όπου δεν υπάρχουν συνομήλικα ή άλλα παιδιά για να παίξουν όλα μαζί

Τα 3 χρόνια θεωρούνται η κατάλληλη ηλικία

Το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας έχει δυναμώσει. Σε αυτή την ηλικία είναι λιγότερο ευάλωτο. Είναι μία περίοδος που έχει βγάλει την πάνα και συναισθηματικά είναι σχεδόν έτοιμο να εγκαταλείψει το γνώριμο χώρο του σπιτιού για λίγη ώρα και να πάει στον παιδικό σταθμό.

Οι πρώτες μέρες στον παιδικό σταθμό

Οι πρώτες μέρες θα είναι πιο δύσκολες και για τη μητέρα και για το νήπιο. Ωστόσο, να σκέφτεστε ότι είναι το πρώτο βήμα για μια νέα ζωή έξω από το σπίτι.

Οι πρώτες μέρες στον παιδικό σταθμό είναι μέρες προσαρμογής. Η παραμονή σας σε αυτό μπορεί να είναι λίγες μόνο ώρες. Φροντίστε το παιδί να έχει μαζί του κάποιο γνώριμο αγαπημένο του αντικείμενο που του παρέχει παρηγοριά και που ίσως θέλει να πάρει μαζί του.

Όταν αποφασιστεί ότι θα πρέπει να φύγετε από το κτήριο αποχαιρετήστε το παιδί σας και πείτε του πως θα ξαναγυρίσετε μόλις τελειώσει το μάθημα να το πάρετε.Στην αρχή, μπορεί να κλάψει. Δείξτε αποφασιστικότητα στην επιλογή σας να ενταχτεί στον παιδικό σταθμό και σε λίγο καιρό το παιδάκι σας θα προσαρμοστεί.

Η γνώμη του ειδικού

Αν δεν είστε συναισθηματικά έτοιμοι να πάει το παιδί σας στο σχολείο ή να το αποχωριστείτε, αυτό θα είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας που θα κάνει τη διαδικασία προσαρμογής πιο δύσκολη από ό,τι είναι. Η δική σας ανασφάλεια επηρεάζει και την ψυχολογία του παιδιού σας. Εσείς θα πρέπει να είστε ψύχραιμοι για να μπορέσετε να μεταδώσετε και στο παιδί σας το αίσθημα της ασφάλειας ότι το σχολείο είναι ένα φιλικό περιβάλλον με δασκάλες που το αγαπούν και νέα παιδιά που θα γίνουν φίλοι του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved