Επιστροφή στο σχολείο - Επτά βήματα για να προετοιμαστείτε κατάλληλα εσείς και το παιδί σας

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει.

Επιστροφή στο σχολείο - Επτά βήματα για να προετοιμαστείτε κατάλληλα εσείς και το παιδί σας

Ο Σεπτέμβρης είναι ένας μήνα αλλαγών και νέων ξεκινημάτων. Το καλοκαίρι με τον λαμπερό ήλιο και τα ξέγνοιαστα μπάνια μας αποχαιρετά και τη θέση του δίνει στο φθινόπωρο με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και της επαναφοράς μας στους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Τα σχολεία σε λίγες ημέρες ξεκινούν και τόσο εμείς, όσο και τα παιδιά μας πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να υποδεχτούμε τη νέα σχολική χρονιά ομαλά και με ευχάριστη διάθεση.

Για την προετοιμασία αυτήν, αρκεί να ακολουθήσουμε ορισμένα πολύ απλά βήματα. Ποια είναι αυτά;

1. Υιοθετήστε μία πρωινή ρουτίνα

Για πολλά παιδιά, το πρωινό ξύπνημα δεν είναι εύκολο και μπορεί να γίνει πολύ χρονοβόρο και ψυχοφθόρο, τόσο για αυτά όσο και για εμάς. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς φροντίστε να υιοθετήσετε μία πρωινή ρουτίνα που θα βοηθήσει το μικρό σας να ξυπνάει και να ξεκινάει δυναμικά την ημέρα του.

2. Απολαύστε ένα θρεπτικό και χορταστικό πρωινό

"Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας". Μία φράση που ακούμε αρκετά συχνά και είναι πέρα για πέρα αληθής. Ξεκινήστε δυναμικά τη μέρα σας και απολαύστε τόσο εσείς όσο και το μικρό σας ένα καλό πρωινό που θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε.

3. Βρείτε τα ρούχα από την προηγούμενη ημέρα

Το ντύσιμο του μικρού μας είναι κάτι που μπορεί να πάρει αρκετή ώρα το πρωί και ο χρόνος μας είναι ήδη περιορισμένος. Δοκιμάστε να βρείτε τα ρούχα που θα βάλει το μικρό σας αλλά και εσείς από το προηγούμενο βράδυ. Θα σας βολέψει πολύ.

4. Ετοιμάστε από την προηγούμενη ένα υγιεινό σνακ για τη δουλειά και το σχολείο

Η σωστή διατροφή είναι πολύ σημαντική για την υγεία και την ανάπτυξη του μικρού σας. Στο σχολείο καλό είναι να τρώει υγιεινά snacks που θα του έχετε ετοιμάσει εσείς από το σπίτι. Για να αποφύγετε το τρέξιμο της τελευταίας στιγμής μπορείτε να τα φτιάξετε ήδη από το προηγούμενο βράδυ.

5. Υιοθετήστε μία ρουτίνα για το μεσημεριανό φαγητό του

Ορίστε μία συγκεκριμένη ώρα που θα τρώει το μικρό σας το μεσημεριανό του και προσπαθήστε να είστε συνεπής σε αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο το μικρό σας δεν πεινάει όταν τελειώνει το σχολείο ή όταν πρέπει να πάει στις εξωσχολικές του δραστηριότητες.

6. Δημιουργήστε μία ρουτίνα ύπνου

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη και την υγεία των παιδιών. Φροντίστε ώστε ο ύπνος του μικρού σας να είναι επαρκής και να του δίνει την απαραίτητη ενέργεια για τη μέρα του.

7. Βάλτε το διάβασμα στην καθημερινότητά του

Το διάβασμα έχει πολλά οφέλη για το παιδί. Προσπαθήστε να διαβάζετε μαζί με το παιδί σας λίγη ώρα την ημέρα. Θα το χαλαρώνει και ταυτόχρονα θα του διατηρεί το ενδιαφέρον για να μαθαίνει καινούρια πράγματα.

Πηγή: gradepowerlearning.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved