Οικογενειακές στιγμές: Τριήμερα μαζί με τα παιδιά

Οι οικογενειακές στιγμές, τα τριήμερα εν όψη των εορτών, είναι υψίστης σημασίας για την οικογένεια που συγκεντρώνεται όλη μαζί και περνά κοινό χρόνο.

Οικογενειακές στιγμές: Τριήμερα μαζί με τα παιδιά

Παράλληλα όμως μπορεί να προκύψουν και πολλές εντάσεις.

Η ένταση των διακοπών

Πολύ συχνά η διαδικασία της προετοιμασίας, η μετακίνηση, αλλά και η παραμονή σε ένα προορισμό διακοπών μπορεί να μην είναι πάντα μία ήρεμη κι ευχάριστη διαδικασία, αλλά αντίθετα να συνοδεύεται από μεγάλη ένταση.

Η οργάνωση του ταξιδιού, η ετοιμασία της βαλίτσας

Πολλές φορές η ετοιμασία της βαλίτσας δημιουργεί εντάσεις. Αρκετά συχνά, όλη η οικογένεια περιμένει τη μαμά να οργανώσει τα απαραίτητα για το ταξίδι σε συνδυασμό με τις καθημερινές της δουλειές κι αυτό μπορεί να γίνει αιτία για συγκρούσεις, ακόμα και καβγάδες. Ο σωστός τρόπος, αναφέρει ο κύριος Μαντούδης, είναι κάθε μέλος της οικογένειας να είναι υπεύθυνο για τα προσωπικά του είδη. Φτιάξτε μια λίστα ο καθένας ξεχωριστά και προσπαθήστε να συγκεντρώνετε όλα τα απαραίτητα είδη που θα πάρετε μαζί σας.

Μεταφορά αποσκευών

Κάθε μέλος θα έχει στην ευθύνη του τα προσωπικά του είδη. Θα έχει το εισιτήριό του, αν πρόκειται για ταξίδι με μεταφορικό μέσο, ή θα πρέπει να γνωρίζει ποια και που θα είναι η θέση του μέσα στο αυτοκίνητο.

Παιχνίδια και δραστηριότητες κατά την ώρα του ταξιδιού

Είναι σημαντικό να έχουμε οργανώσει δραστηριότητες για την ώρα του ταξιδιού. Βιβλία με φύλλα εργασίας και ασκήσεις δημιουργικές, μουσική από το κινητό, βίντεο ή DVD είναι ένας κατάλογος από δραστηριότητες που μπορεί να έχετε μαζί σας για ευχάριστο ταξίδι.

Νερό- τουαλέτα- σνακ για τσιμπολόγημα

Πριν ξεκινήσετε, απαραίτητα πρέπει τα παιδιά να πάνε τουαλέτα ώστε να μην έχετε ξαφνικά πρόβλημα στη μέση του ταξιδιού.
Εφοδιαστείτε με μικρά σνακ που θα κόψουν την όρεξη, αλλά και θα αποσπάσουν την προσοχή των παιδιών. Επιλέξτε αλμυρές ή γλυκές γεύσεις που θα σας κρατούν συντροφιά.

triimera me paidia

Εγκατάσταση στο σημείο προορισμού

Κάθε μέλος θα φροντίσει να μεταφέρει τις δικές του αποσκευές και θα τακτοποιηθεί στο χώρο του. Εξερευνήστε το νέο χώρο ώστε να γνωρίζετε που είναι η έξοδος και που οδηγούν οι διάφοροι διάδρομοι μέσα κι έξω από το κτήριο. Δώστε προσοχή στους νέους κινδύνους όταν είστε σε ένα ξένο περιβάλλον.
Ενημερώστε τα παιδιά ότι δεν πρέπει να φεύγουν μακριά από το οπτικό σας πεδίο
Συζητήστε με το παιδί τι μπορεί να κάνει αν χαθεί. Πείτε του τι πρέπει να κάνει, π.χ. πήγαινε στο σημείο που ήσουν μαζί με τη μαμά για τελευταία φορά.

Όταν ένα μέλος της οικογένειας εκνευριστεί

Δείξτε κατανόηση. Συχνά, οι αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν εκνευρισμό και ένταση, η οποία μπορεί να μεταδοθεί από το ένα μέλος της οικογένειας στο άλλο πολύ εύκολα.

Τα μικρά παιδιά θέλουν να έχουν το πρόγραμμά τους

Ακόμη κι αν ένα ταξίδι είναι κάτι ευχάριστο, η αλλαγή μπορεί να τροφοδοτήσει το παιδί με ένταση και εκνευρισμό. Αυτό συμβαίνει γιατί ένα μικρό παιδί εξακολουθεί να θέλει το πρόγραμμά του. Προσπαθήστε να τηρήσετε το γνώριμο πρόγραμμα ύπνου, φαγητού και παιχνιδιού. Έτσι, είναι πιθανότερο όλα να κυλήσουν ευχάριστα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved