Μωρό και ύπνος: Πώς να διδάξετε στο μωρό σας να κοιμάται μόνο του

Όλοι μας χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνικές για να μας πάρει ο ύπνος. Το ίδιο μπορείτε να διδάξετε και στο μωρό σας.

Μωρό και ύπνος: Πώς να διδάξετε στο μωρό σας να κοιμάται μόνο του

Αυτό-χαλάρωση σημαίνει η ικανότητα του μωρού να κοιμάται μόνο του χωρίς να έχει την ανάγκη ένας ενήλικας να το αγκαλιάζει, το κουνάει ή να το νανουρίζει. Τα περισσότερα μωρά πρέπει να διδαχτούν αυτή την τεχνική. Τα νεογέννητα δεν είναι σε θέση να μάθουν να κοιμούνται μόνα τους καθώς ακόμα μαθαίνουν να προσαρμόζονται στον έξω κόσμο και έτσι είναι ακόμα εξαρτημένα από εσάς.

Μπορείτε λοιπόν να διδάξετε στο μωρό σας τεχνικές για να χαλαρώνει και να κοιμάται μόνο του όταν αυτό είναι μεταξύ 4 μηνών και ενός έτους. Σε μερικές περιπτώσεις μερικά μωρά μπορεί χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να μάθουν.

Πώς θα διδάξετε ένα μωρό

Στην αρχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά «εργαλεία» που θα το βοηθήσουν να το πάρει πιο εύκολα ο ύπνος:

  • Κουνώντας το από τη μια πλευρά στην άλλη για να κοιμηθεί
  • Χαϊδεύοντάς του μαλλιά, τη μύτη, τα αυτιά
  • Βάλτε μια απαλή μελωδία να ακούγεται
  • Κρατήστε του τον αντίχειρα ή τα δύο χέρια μαζί
  • Δώστε του να αγκαλιάσει μια μαλακή κουβέρτα ή ένα μαλακό παιχνίδι

Κάντε ένα βήμα κάθε φορά και επιτρέψτε στο σώμα και στο μυαλό του μωρού σας να μάθουν και να προσαρμοστούν στη νέα ικανότητα.

Η μέθοδος των 8 ημερών

Ημέρες 1-4: Επιλέξτε ένα παιχνίδι ή μια κουβέρτα που φέρνει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο του μωρού. Εκπαιδεύστε το μωρό σας για να το χρησιμοποιεί ως χαλαρωτικό.

Ημέρες 5-7: Αφήστε το μικρό να συνηθίσει στο νέο μοτίβο. Θα ξεκινήσει να αναπτύσσει μια ισχυρή σχέση με την κουβέρτα ή το παιχνίδι του. Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το εργαλείο για να το κοιμίζετε τη νύχτα. Όταν το μωρό σας αρχίζει να κλαίει κατα τη διάρκεια της νύχτας, δώστε την κουβέρτα ή το παιχνίδι σαν εναλλακτική λύση από την αγκαλιά σας. Αυτό το βήμα είναι δύσκολο και χρειάζεται υπομονή. Το μωρό σας μαθαίνει ακόμα.

Ημέρα 8 : Την τελευταία μέρα βάλτε το μωρό στην κούνια του και αφήστε το μόνο του να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Αν ξυπνήσει τη νύχτα και αρχίσει να κλαίει μην τρέξετε αμέσως. Αφήστε το για λίγα λεπτά. Είναι πιθανό να βρει την κουβέρτα ή το παιχνίδι και να ξανακοιμηθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved