Η γιαγιά βοηθά αλλά συχνά επεμβαίνει στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού - Τι να κάνω;

Επεμβαίνει η γιαγιά στην ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση του παιδιού σας; Τι πρέπει να γνωρίζετε και τι πρέπει να κάνετε!

Η  γιαγιά βοηθά αλλά συχνά επεμβαίνει στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού - Τι να κάνω;

Ο ειδικός αναφέρει ότι οι γιαγιάδες ανέκαθεν ήταν η εύκολη λύση για να κρατούν το παιδί όταν και οι δύο γονείς εργάζονταν ή είχαν έξοδο. Η λύση της καλής γιαγιάς έχει δυο ακόμη πλεονεκτήματα, διότι είναι οικονομική και ασφαλής, αφού οι γονείς γνωρίζουν ακριβώς σε ποιον εμπιστεύονται το παιδί τους.

Παιδί και παππούδες γιαγιάδες: δεσμός αναντικατάστατος

Η σχέση ανάμεσα στους παππούδες/γιαγιάδες και τα εγγόνια, επισημαίνει ο Στέλιος Μαντούδης, είναι σημαντική αλλά και μοναδική. Τα παιδιά κερδίζουν εμπειρίες και μνήμες που θα τα συντροφεύουν για μια ζωή, ενώ και οι παππούδες από τη μεριά τους ξανανιώνουν, γεμίζοντας δημιουργικά το χρόνο τους και αποκτώντας νέο νόημα στην ζωή, ακόμα κι αν παραπονιούνται ότι κουράζονται.

Τι γίνεται όμως όταν οι γιαγιάδες επεμβαίνουν;

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η γιαγιά λατρεύει τα εγγόνια της και θέλει το καλύτερο γι’ αυτά. Είναι όμως και πολύ συχνό το παράπονο των μαμάδων ότι παίρνει πρωτοβουλίες και χαλάει το πρόγραμμα του παιδιού, με λίγα λόγια το κακομαθαίνει .Οι γιαγιάδες είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν αλλάζουν. Είναι προτιμότερο να συζητήσετε με το παιδί σας και να του εξηγήσετε ότι αυτά που η γιαγιά μπορεί να τα επιτρέπει εσείς δεν τα επιτρέπετε. Με αυτό τον τρόπο θα ξαναβρείτε τις ισορροπίες και θα ξαναοριοθετήσετε τις σχέσεις.

Η γνώμη του ειδικού

Η γιαγιά είναι ένα πρόσωπο σημαντικό, που ο ρόλος του συμβάλλει στη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη σχέση των γονιών με τα παιδιά, αντίθετα τη συμπληρώνει και τη διευρύνει. Αυτό που πρέπει να γίνει για να υπάρξει μια υγιής συμβίωση είναι ένας καταμερισμός των ρόλων όλων των μελών της οικογένειας ώστε να είναι ξεκάθαροι. Αν παρόλα αυτά η γιαγιά συνεχίζει να μη συνεργάζεται θα πρέπει να σταθμίσετε «Αν είναι καλύτερο!!» να αναλάβει κάποιος άλλος τη φύλαξη του παιδιού σας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved