Θεματικά πάρκα Χριστουγέννων, ευκαιρία για διασκέδαση με τα παιδιά

Οι δεκαπέντε ημέρες των χριστουγεννιάτικων διακοπών είναι μια καλή ευκαιρία να περάσετε χρόνο με το παιδί σας και να οργανώσετε από κοινού χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες.

Θεματικά πάρκα Χριστουγέννων, ευκαιρία για διασκέδαση με τα παιδιά

Τώρα λοιπόν, που τα σχολεία έχουν κλείσει, ο ειδικός μας συμβουλεύει να διαθέσουμε περισσότερο χρόνο, γεμάτο δραστηριότητες, στα παιδιά μας. Μία από τις πολλαπλές επιλογές διασκέδασης των ημερών είναι η επίσκεψη σε θεματικά πάρκα Χριστουγέννων. Εκεί θα διασκεδάσετε με το παιδί σας και θα δημιουργήσετε χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις που θα θυμάται για πάντα.

Πώς να διοργανώσετε τις χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες

Εφόσον πρόκειται για κοινές δραστηριότητες αρχίστε ένα διάλογο με το παιδί για το τι θα ήθελε να κάνει τις ημέρες των διακοπών των Χριστουγέννων. Είναι πολύ σημαντικό να βάζουμε το παιδί να συμμετέχει σε όλη τη διαδικασία με ενεργό ρόλο. Στη λήψη κάθε απόφασης δώστε του την ευκαιρία να εκφράσει τη γνώμη του, να κάνει τις παρατηρήσεις του, να παράγει ιδέες και να τις οργανώνει. Με αυτό τον τρόπο το παιδί μαθαίνει να επιλέγει αλλά και να παίρνει αποφάσεις.

Βήμα πρώτο: κάντε μαζί μία αναζήτηση στο διαδίκτυο

Καθίστε με το παιδί και αναζητήστε στο διαδίκτυο τα θεματικά πάρκα των Χριστουγέννων, μιλήστε για το που βρίσκονται, εάν είναι κοντά σας και ποιο φαίνεται το πιο ωραίο.

Εξετάστε τι παρέχει το καθένα από αυτά

Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές διασκέδασης που η απόφαση γίνεται δυσκολότερη. Μελετήστε τις παροχές που προσφέρει το κάθε Χριστουγεννιάτικο πάρκο, αξιολογήστε ποιο ανταποκρίνεται περισσότερο στις προτιμήσεις του παιδιού και κρίνετε ποιο είναι το καλύτερο.

Αποφασίστε μαζί με το παιδί σας! Σε ποιο θεματικό πάρκο, που και ποτέ;

Τα παιδιά λόγω της ηλικίας αλλά και του ενθουσιασμού τους συνήθως τα θέλουν όλα. Οι γονείς θα πρέπει να βάλουν το παιδί στη διαδικασία της επιλογής του θεματικού πάρκου, της μέρας ακόμα και της ώρας επίσκεψής τους, και θα πρέπει να του εξηγήσουν ότι δεν μπορεί να πάει σε όλα αφενός λόγω χρόνου, αφετέρου λόγω χρημάτων.

xristoygenniatika parka

Γίνετε και εσείς παιδιά μαζί με το παιδί σας

Η επίσκεψη σε ένα θεματικό πάρκο απαιτεί χαλάρωση και διασκέδαση αν θέλετε να το ευχαριστηθείτε πραγματικά. Αφήνοντας για λίγο πίσω την καθημερινότητα με τα προβλήματά της μπορούμε να παίξουμε με το παιδί μας, να γίνουμε κι εμείς χαρούμενοι και ενθουσιώδεις όπως αυτό. Τα παιδιά λατρεύουν να βλέπουν έτσι τους γονείς τους και το καλύτερο δώρο που μπορούμε να τους κάνουμε είναι να συμμετέχουμε μαζί τους σα να είμαστε κι εμείς παιδιά, παρουσιάζοντάς τους μία άλλη πτυχή του εαυτού μας που σίγουρα συμπαθούν κι επιθυμούν να βλέπουν πιο συχνά.

Αν τα οικονομικά σας δεν το επιτρέπουν επιλέξτε δωρεάν δραστηριότητες

Τα Χριστούγεννα ο κάθε δήμος έχει φροντίσει να στολίσει με λαμπάκια και στολίδια τη γειτονιά μετατρέποντάς την σε μαγικό σκηνικό, ενώ παράλληλα προσφέρει στα παιδιά χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες απασχόλησης και διασκέδασης εντελώς δωρεάν. Οι επιλογές των δωρεάν δραστηριοτήτων είναι πολλές και αποτελούν μία καλή λύση εξίσου όμορφη για όσους δυσκολεύονται οικονομικά.

Η γνώμη του ειδικού

Τα Χριστούγεννα είναι μία οικογενειακή γιορτή, φροντίστε να περάσετε ευχάριστα και δημιουργικά με τα παιδιά σας αναπληρώνοντας το χρόνο που σας στερεί η καθημερινότητα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved