Τα 15 καλύτερα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα για παιδιά σε όλη την Ελλάδα

 Θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα για όλη οικογένεια έχουν ανοίξει και περιμένουν μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν σε όλη την Ελλάδα.

Τα 15 καλύτερα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα για παιδιά σε όλη την Ελλάδα

Τα παιδιά τρελαίνονται να ανεβαίνουν στα καρουζέλ, να βγάζουν φωτογραφίες με τον Αη Βασίλη, να τρώνε ζαχαρωτά… Παιχνίδια, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, εδέσματα και πολλές πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες των χριστουγεννιάτικων πάρκων.

Από την Αθήνα, μέχρι την Κρήτη και την Δράμα, όπου και αν βρίσκεστε ή βρεθείτε τις ημέρες αυτές δείτε πού μπορείτε να πάτε και πώς θα διασκεδάσετε:

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ - ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Τα Ξωτικά του Άγιου Βασίλη δεν κάθονται ποτέ ήσυχα... Δουλεύουν ασταμάτητα έναν ολόκληρο χρόνο, φτιάχνοντας παιχνίδια και καταστρώνοντας εκπλήξεις, ώστε φέτος τα Χριστούγεννα να μοιράσουν αγάπη και χαρά σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους! Το Η Επέλαση των Ξωτικών, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό της πόλης, έρχεται να δώσει ξεχωριστό αέρα στις Γιορτές σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

CHRISTMAS THEATER - ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Το Christmas Theater, στο Κλειστό Ολυμπιακό στάδιο Γαλατσίου, είναι χωρητικότητας 3.000 θεατών και είναι το μεγαλύτερο θέατρο της Αθήνας. Φιλοξενεί παραστάσεις που φιλοδοξούν να μας ταξιδέψουν στις ομορφότερες Χριστουγεννιάτικες πρωτεύουσες όλου του κόσμου. Από την Πράγα και την Βιέννη μέχρι την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, φυσικά την Νέα Υόρκη αλλά και το Λας Βέγκας!

ΑΗΔΟΝΑΚΙΑ CHRISTMAS VILLAGE - ΜΑΡΟΥΣΙ
Η πιο μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, έχει στηθεί με εντυπωσιακό τρόπο για 8η χρονιά στο Λούνα Παρκ «Τα Αηδονάκια» στο Μαρούσι, που φορούν τα «Χριστουγεννιάτικα» τους, έως την Κυριακή 6 Ιανουαρίου. (Ανδρέα Παπανδρέου & Διονύσου 155, Μαρούσι)

CHRISTMAS STREET FOOD VILLAGE - ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Έξω από το Christmas Theater στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεΐκου 137) ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο και με τις γεύσεις! Γιατί εκεί μας περιμένει ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό με ξύλινα σπιτάκια και τις πιο new age καντίνες της πόλης που θα προσφέρουν γεύσεις γλυκές και αλμυρές από όλο τον κόσμο. Παραδοσιακοί γκεζλεμέδες, αυθεντικά πιροσκί και πιλμένι, μυρωδάτα φαλάφελ, μεξικάνικα τσούρος, αυθεντικές ιταλικές πίτσες και σπαγγέτι, αφράτες βάφλες, βιενέζικη σοκολάτα, καραμέλες καρουζέλ, μοναδικές σαλάτες και απίθανα σάντουιτς, σούπες βελουτέ, ιδιαίτερα hot dog και κρέπες αλλά και γεύσεις που θα σας εντυπωσιάσουν!

SANTA CLAUS KINGDOM - ΜΕC ΠΑΙΑΝΙΑΣ

To μεγαλύτερο, κλειστό, Χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, πολυχώρος διασκέδασης για όλη την οικογένεια φιλοξενείται στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕC Παιανίας και εκτείνεται σε 13.000 τ.μ. στεγασμένου, κλιματιζόμενου χώρου! Στο Πάρκο Μικροί & Μεγάλοι με το All Day Pass, θα βρουν: Παραμυθένια – Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση - Αμέτρητα Μοναδικά παιχνίδια για κάθε ηλικία - Το μεγαλύτερο, εσωτερικού τύπου, παγοδρόμιο της πόλης - Τον Χιονάνθρωπο Frodi που είναι η επίσημη mascot του πάρκου με την παρέα του - Θεατρικές Παραστάσεις – Συναυλίες – Μουσικοκινητικά Δρώμενα - Καλλιτεχνικά – Εκπαιδευτικά εργαστήρια - Χριστουγεννιάτικη Μπάντα και Χορογραφίες - Ταχυδακτυλουργούς – Μάγους – Ζογκλέρ – Ξυλοπόδαρους κ.ά.

ΠΑΡΚΟ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
Μάγοι, λαμπεροί ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ, animater, θεατρικοί καλλιτέχνες, μικροί τραγουδιστές, ήρωες Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, χιονάνθρωποι αλλά και ο αγαπημένος εορταστικός καραγκιόζης γίνονται μια μεγάλη παρέα και περιμένουν όλη την οικογένεια. Στο πανέμορφα στολισμένο και μαγικό ταχυδρομείο, οι μικροί μας φίλοι θα στείλουν γράμματα και ευχές με τη βοήθεια των ξωτικών. Το χριστουγεννιάτικο, ονειρικό και παραμυθένιο τοπίο συμπληρώνουν τα στολισμένα σπιτάκια και η γιορτινή αγορά, γεμάτη με όλες τις λιχουδιές των ημερών, ζαχαρωτά, μαλλί της γριάς, ποπ-κορν, ντόντατ, τσουρέκια και δεκάδες ακόμα πολλά μικρά θαύματα! (Λεωφόρος Ποσειδώνος, Πάρκο Φλοίσβος, Παλαιό Φάληρο).

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποτελεί εορταστικό προορισμό και τα φετινά Χριστούγεννα. Φωτεινές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, παγοδρόμιο πάνω στο Κανάλι, τρία πανύψηλα έλατα στην Αγορά και 80 στολισμένα δέντρα, συνθέτουν το χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Πάνω του ξετυλίγονται παραμύθια, ξεδιπλώνονται παιχνίδια, ξεχύνονται μουσικές, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που έχει, όπως πάντοτε, κάτι για τον καθένα. (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα )

CHRISTMAS FANTASY FUN PARK & THEATER - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ
Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2019, το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας Ελληνικού (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο) μεταμορφώνεται σε έναν παραμυθένιο χώρο για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους που θα απολαύσουν παιχνίδια και θεάματα απ’ όλον τον κόσμο. (Λεωφόρος Ποσειδώνος, Ελληνικό Αργυρούπολη)

fun park 1

ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο θεματικό πάρκο των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη περιμένει τους επισκέπτες του μέχρι και τις 7/1/2018. Το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο, που περιλαμβάνει ένα μοναδικό FunPark, με 16 παιχνίδια, και 2 παγοδρόμια, σε έκταση 23.000 τ.μ., δίνει, για άλλη μια χρονιά, τον παλμό των εορτών, στη Θεσσαλονίκη! Ο Αστερόκοσμος, φέτος, διοργανώνεται εντός των στεγασμένων χώρων των περιπτέρων 13, 14 και 15 του εκθεσιακού κέντρου, δίνοντας τη δυνατότητα στους μικρούς, και μεγάλους, επισκέπτες του, να απολαύσουν τα παιχνίδια και τα δρώμενα του πάρκου, με πλήρη προστασία, έναντι των καιρικών φαινομένων. (Εγνατίας 154, ΔΕΘ HELEXPO)

ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ - ΛΑΡΙΣΑ
Η Λίμνη των Χριστουγέννων με το τεράστιο δέντρο της, το πολύχρωμο Fun Park, το τρενάκι του Βόρειου Πόλου, το Σπίτι του Άη Βασίλη, το Εργαστήρι των Ξωτικών, η Ακαδημία των Μικρών Μάγων, το Παλάτι της Βασίλισσας του Πάγου και ένα σωρό άλλες εκπλήξεις, θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο Πάρκο Αλκαζάρ στη Λάρισα, που έχει στολιστεί με φωτάκια, έλατα, χιόνι, αστέρια, αγγέλους, μπάλες… για να προσφέρει σε όλους μοναδικές στιγμές.

ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ - ΔΡΑΜΑ
Στο κέντρο της πόλης, για 15η συνεχή χρονιά εκτυλίσσεται ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Ο Δημοτικός Κήπος και η Κεντρική Πλατεία μεταμορφώνονται σε παραμυθένια σκηνικά και όλοι οι επισκέπτες είναι πρωταγωνιστές, στο απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι: την Ονειρούπολη! Η «Ονειρούπολη» της Δράμας μας μεταφέρει σε ένα μαγικό χωριό, με ξωτικά και εργαστήρια, με χιονάνθρωπους και μυθικά πλάσματα. Στα σπιτάκια δραστηριοτήτων σε περιμένουν πολλές πολλές εκπλήξεις!

Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ - ΤΡΙΚΑΛΑ
Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στo μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των Ξωτικών». Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Ο Άη Βασίλης, έχοντας φυσικά μαζί τους πολύτιμους βοηθούς του τα ξωτικά και τους παραμυθένιους ταράνδους ξεκίνησε το ταξίδι του. Περιπλανηθείτε και ανακαλύψτε χώρες του κόσμου που επισκέφθηκε ο αγαπημένος μας Άη Βασίλης, από την Ασία μέχρι την Αμερική, από την Ευρώπη ως την Ανταρκτική και από την Ωκεανία στην Αφρική.

ΠΑΡΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Για 8η συνεχή χρονιά το Πάρκο των Χριστουγέννων μαγύει τους επισκέπτες του με πολλές δημιουργικές δράσεις και εκπλήξεις που έχουν ετοιμάσει το προσωπικό τον παιδικών σταθμών του δήμου Αλεξανδρούπολης, παιχνίδια, μαγειρικές, ατελείωτες βόλτες στον πάγο, πολλή μουσική και συναυλίες ενώ στα κατάλληλα διαμορφωμένα σπιτάκια μπορεί κανείς να απολαύσει ζεστά ροφήματα, λιχουδιές και παραδοσιακά προϊόντα!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Οι επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου, στην πλατεία Ελευθερίας, θα απολαύσουν καλλιτεχνικές, μουσικές, θεατρικές και πολλές άλλες εκδηλώσεις, συνεχείς κινηματογραφικές προβολές, διαδραστικά εργαστήρια, καρουζέλ, χειροτεχνικές και γαστρονομικές δράσεις, κεράσματα από πολιτιστικούς συλλόγους, φωτογραφικές εκθέσεις, παιχνίδια με ζογκλέρ, μάγους, ξυλοπόδαρους και πολλές δωρεάν δράσεις για μικρούς και μεγάλους, στα ανακαινισμένα σπιτάκια του χωριού.

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΧΩΝ - ΣΕΡΡΕΣ
Αγαπημένοι καλλιτέχνες, τοπικά μουσικά σχήματα, χριστουγεννιάτικη αγορά , το σπιτάκι του Αη Βασίλη, το Ταχυδρομείο και τα σπιτάκια των κοινωνικών φορέων, περιμένουν και φέτος μικρούς και μεγάλους με ένα πλούσιο πρόγραμμα ποικίλων μουσικών και χορευτικών εκδηλώσεων περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο Κεντρικό Πάρκο των Σερρών.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved