Διασκεδαστικά παιχνίδια ανάπτυξης για μωρά 6 μηνών

Παίξτε με το μωρό σας και βοηθήστε το να αναπτύξει τις δεξιότητές του.

Διασκεδαστικά παιχνίδια ανάπτυξης για μωρά 6 μηνών

Η ηλικία των έξι μηνών είναι η ηλικία για πολλές «πρωτιές»: πρώτη φορά που το μωρό σας ανταποκρίνεται στο όνομά του, αναγνωρίζει την αντανάκλασή του στον καθρέφτη.

Είναι επίσης μια φάση όπου το βρέφος αποκτά γνωστικές και σωματικές ικανότητες.

Εμείς σας προτείνουμε δύο πολύ απλές και διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα βοηθήσουν στην υγιή ανάπτυξη του μωρού σας.

Κρυφτό με μια κουβέρτα

Θα χρειαστείτε: ένα σεντόνι ή μια κουβέρτα

Αυτό είναι ένα κλασικό παιχνίδι για να διασκεδάσετε το 6μηνο μωρό σας. Βάλτε το να καθίσει μπροστά σας στηρίζοντας την πλάτη του για να μην πέσει.
Κρατήστε μια κουβέρτα και τραβήξτε την πάνω από το κεφάλι σας. Όταν είστε από κάτω, πείτε μερικές λέξεις για να προσελκύσετε την προσοχή του μωρού όπως «Πού είναι η μαμά;», «Πού είμαι;».
Μόλις το μωρό σας ενδιαφερθεί, τραβήξτε αργά την κουβέρτα και κοιτάξτε το κατευθείαν στα μάτια και πείτε «τζα»!".
Το μωρό σας μπορεί να φανεί αμήχανο αρχικά, αλλά μόλις επαναλάβετε μερικές φορές θα καταλάβει το παιχνίδι και θα τραβήξει την κουβέρτα.

Ικανότητες που αναπτύχθηκαν: Δεξιότητες ακρόασης, συντονισμός όρασης-ακοής, γενική περιέργεια.

paixnidia 1

Παιχνίδι στο νερό

Θα χρειαστείτε: μπανιέρα

Τα μωρά μπορούν να καθίσουν χωρίς υποστήριξη από την ηλικία των έξι μηνών και έτσι μπορείτε να ενισχύσετε τους μυς της πλάτης κατά τη διάρκεια του μπάνιου.
Βάλτε το βρέφος να καθίσει στην μπανιέρα και τοποθετήστε κάποια παιχνίδια γύρω από αυτό. Οδηγώντας το χέρι του κάντε το να πάρει κάποιο από αυτά και να αρχίσει να πιτσιλάει. Επαναλάβετε μερικές φορές. Τα μωρά απολαμβάνουν το να παίζουν με το νερό. Η δραστηριότητα αυτή είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βελτιώσουν τη δύναμή τους χαμηλά στην πλάτη.

Ικανότητες που αναπτύχθηκαν: Μυϊκή δύναμη, γενική φυσική δεξιοτεχνία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved