4 φυσικά χαρακτηριστικά του νεογέννητου μωρού σας που μπορεί να σας φανούν «παράξενα»

Μπορεί να ανυπομονείτε όσο τίποτα να ανταμώσετε το μωρό σας και να έχετε μια εικόνα στο μυαλό σας για το νεογέννητο μωράκι σας όπως το παρουσιάζουν οι διαφημίσεις, όμως να ξέρετε πως δεν θα είναι ακριβώς έτσι. 

4 φυσικά χαρακτηριστικά του νεογέννητου μωρού σας που μπορεί να σας φανούν «παράξενα»

Φυσικά και θα είναι πανέμορφο! Άλλωστε είναι το μωρό σας! Όμως να ξέρετε πως κάποια χαρακτηριστικά στην αρχή είναι κάπως αλλοιωμένα και επανέρχονται με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί το δέρμα για παράδειγμα του μωρού σας να είναι γεμάτο ρυτίδες, τα μάγουλα του να μην είναι τόσο στρουμπουλά και η έκφραση του να είναι λίγο στριφνή.

Δείτε 4 βασικά φυσικά χαρακτηριστικά που έχουν τα νεογέννητα μωράκια:

Περίεργο σχήμα κεφαλιού

Το σχήμα του κεφαλιού ενός νεογέννητο μπορεί να τείνει να είναι επίμηκες μετά τη γέννηση, ειδικά αν είχατε φυσιολογικό τοκετό. Μην αγχωθείτε δεν θα παραμείνει έτσι. Συνήθως το σχήμα της κεφαλής, αλλάζει μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Τα οστά μέσα στο κρανίου του είναι σκόπιμα πολύ ευέλικτα ακόμα. Το μωράκι πρέπει να βγει μέσα από ένα πολύ στενό πέρασμα για να βγει στον έξω κόσμο και έτσι είναι λογικό να παίρνει αυτό το σχήμα το κεφαλάκι του.

Ανομοιογενές δέρμα

Το δέρμα του νεογέννητου μωρού, δεν είναι τόσο απαλό, μεταξένιο και μαλακό όσο μπορεί να φαντάζεστε. Πολλά μωράκια γεννιούνται με περίεργα αλλά διαβόητα μεταβατικά εξανθήματα. Μπορεί ακόμα να αναπτύξουν κόκκινες κηλίδες με υπόλευκο ή κιτρινωπό πυρήνα. Κάτι που μπορεί να σας τρομάξει στην αρχή, όμως αυτά αλλοιώνονται με τον καιρό και φεύγουν από μόνα τους. Συνήθως στην μία εβδομάδα έχουν εξαφανιστεί.

bigstock Yawning newborn baby infant is 231458386

Τριχωτό κορμάκι

Μετά τη γέννηση τους , τα μωράκια μπορεί να έχουν λεπτό ή και χοντρό μαλλάκι σε διάφορα σημεία του σώματος τους, Κυρίως οι τριχούλες εμφανίζονται στην πλάτη και στους ώμους του. Ωστόσο αυτά σιγά σιγά θα αρχίζουν να πέφτουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Κατά καιρούς αυτά τα μαλλάκια μπορεί να εμφανίζονται και στα αυτάκια του, στο πρόσωπο του ή και στον ποπό του.

Μαλακό κεφάλι

Υπάρχουν δύο περιοχές που είναι πολύ μαλακές στο κεφάλι του μωρού. Βρίσκονται στο σημείο όπου τα οστά του μωρού δεν έχουν ακόμα ενωθεί τελείως. Είναι τα σημεία αυτά που επιτρέπουν στο σχετικά μεγάλο κεφάλι του νεογέννητου μωρού, να περάσει μέσα από το στενό γενετικό σωλήνα.

Τα σημεία αυτά στο κεφαλάκι του βοηθούν επίσης στην ταχεία ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού στις πρώτες ημέρες της ζωούλας του. Το κεφαλάκι του μωρού σας θα έχει αναπτυχθεί και διαμορφωθεί κανονικά μέχρι το δεύτερο έτος της ζωούλας του και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved