Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να περπατήσει

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη σωστή ηλικία που αρχίζουν να περπατούν τα μωρά.

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να περπατήσει

Το μωρό σας πιθανότατα να κάνει τα πρώτα ανεξάρτητα βήματά του κάποια στιγμή από 9 έως 15 μηνών, αλλά υπάρχουν μεγάλες διαφορές από παιδί σε παιδί.

Ο λόγος δεν είναι γνωστός , αν και συχνά υπάρχει οικογενειακό ιστορικό πρώιμου ή όψιμου περπατήματος. Παρά τις ευρείες διαφορές όσον αφορά την ηλικία στην οποία αρχίζουν να περπατούν τα μωρά, όλα πρέπει να περάσουν από καλά καθορισμένα στάδια ανάπτυξης για να περπατήσουν με σιγουριά και καλή ισορροπία.

Τα μωρά πρέπει να μείνουν για ποικίλα χρονικά διαστήματα σε κάθε φάση και δεν πρέπει ποτέ να κάνετε το σφάλμα να πιέζετε το μωρό να περάσει από το ένα στάδιο στο επόμενο. Το βοηθάτε αποτελεσματικότερα αν είστε πλάι του και του μιλάτε ενθαρρυντικά για να μην απογοητεύεται.

Το να μάθει να περπατάει είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που θα χρειαστεί να μάθει ποτέ, γι΄αυτό φροντίστε να το κάνετε να νιώσει περήφανο όταν τα καταφέρει.

Πώς να βοηθήσετε το μωρό σας να περπατήσει

  • Τοποθετήστε τα έπιπλα σε τέτοια διάταξη , ώστε να μπορεί να στηρίζεται και να προχωρά από το ένα στο άλλο.
  • Στην αρχή, οι αποστάσεις μεταξύ των επίπλων δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερες από το μήκος των χεριών του παιδιού, ώστε να μπορεί να κρατιέται από ένα έπιπλο και να τεντώνει το χέρι να πιαστεί από το επόμενο. Αν οι αποστάσεις είναι μεγάλες , δεν θα μπορεί να τις καλύπτει.
  • Καθώς το μωρό μαθαίνει να περπατά, φροντίστε να μην γλιστρούν τα πατώματα.
  • Φροντίστε το δωμάτιο να είναι ασφαλές για το μωρό, χωρίς ελεύθερα καλώδια και αντικείμενα που μπορεί να ανατρέψει.
  • Οι κάλτσες και τα παπούτσια είναι εντελώς περιττά για το μωρό. Το χειμώνα φορέστε του βρεφικά καλτσάκια με σόλα από δέρμα με πέλος.
  • Να είστε πάντα κοντά στο μωρό όταν επιχειρεί τα πρώτα του βήματα.

Διαβάστε επίσης

Despoina’s little stories: «Τα πρώτα της βήματα! Εμπρός καλά μου πόδια!»
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα πρώτα βήματα του μωρού σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved