Ορόσημα ανάπτυξης παιδιού 9 μηνών: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα ορόσημα ανάπτυξης είναι σημαντικά σημεία στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη ενός βρέφους. Τα ορόσημα αυτά παρατηρούνται με τέτοια κανονικότητα , που είναι δυνατόν να προβλέπουμε με κάποια ακρίβεια ότι θα συμβούν στα περισσότερα μωρά.

 

Ορόσημα ανάπτυξης παιδιού 9 μηνών: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι πρέπει να γνωρίζετε γενικά για την ανάπτυξη

Μια γενικευμένη δραστηριότητα πολλές φορές δίνει τη θέση της σε μια ειδική. Ετσι, το μωρό σας σε ηλικία 6 μηνών μπορεί να κάνει μάλλον άσκοπες κινήσεις με τα πόδια που μοιάζουν με περπάτημα, αλλά είναι πολύ διαφορετικές από τις κινήσεις που θα κάνει σε ηλικία ενός έτους, όταν αρχίσει να περπατά πραγματικά.

Η ανάπτυξη δε μετριέται μόνο με βάση το τι κάνει το μωρό αλλά και το πώς το κάνει. Με άλλα λόγια, όσο αναπτύσσεται το μωρό τόσο αναπτύσσονται και οι δεξιότητές του.

Τα ορόσημα επηρεάζονται από την προσωπικότητα του παιδιού. Τα ανεξάρτητα , αποφασιστικά παιδιά σχεδόν πάντα προσπαθούν να εξασκούνται σε νέες κινήσεις περισσότερο από άλλα. Έτσι, δεν είναι περίεργο που τις μαθαίνουν γρηγορότερα. Ενα φιλικό, εξωστρεφές παιδί συχνά έχει έντονη επιθυμία να επικοινωνεί με τους άλλους και μπορεί να αναπτύξει την ικανότητα της ομιλίας νωρίτερα από άλλα παιδιά.

Ανάπτυξη παιδιού 9 μηνών

Σώμα: Κάνει αποφασιστικές προσπάθειες να μπουσουλήσει και ίσως μπορεί να στηρίζεται στα χέρια και τα γόνατα.

Χειρισμός: Η επιδεξιότητά του συνεχίζει να βελτιώνεται .Αρχίζει να χρησιμοποιεί το δείκτη του για να εξερευνά τρύπες.

Ικανότητα να κάθεται: Η ισορροπία του μωρού θα έχει αναπτυχθεί τόσο καλά, που θα μπορεί να στρέφει το τον κορμό του για να κοιτάζει γύρω του και θα μπορεί να σκύβει προς τα εμπρός χωρίς να πέφτει.

Ικανότητα να στέκεται: Μπορεί να στηρίζει όλο του το βάρος στα πόδια του αλλά δεν μπορεί ακόμα να ισορροπήσει. Αν το κρατάτε γερά κάτω από τις μασχάλες, θα μπορέσει να στηριχτεί στα πόδια του και θα προσπαθήσει να μετακινήσει το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. Αν το στηρίξετε στα γόνατά σας , θα προσπαθήσει να κάνει 1-2 βήματα μπροστά. Στο στάδιο αυτό πρέπει να στηρίζετε πολύ γερά το μωρό σηκώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του βάρους του, καθώς η ισορροπία του δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί.

Διαβάστε επίσης

Ορόσημα ανάπτυξης μωρού από 0-6 μηνών: Ποια είναι,τι αφορούν
Ορόσημα ανάπτυξης για παιδιά 1 έως 2 ετών - Τι μπορούν να κάνουν

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved