Πέντε περίεργα πράγματα που θα δείτε στο νεογέννητο, αλλά είναι φυσιολογικά

Τα νεογέννητα έχουν κάποιες «εκπλήξεις» για τους γονείς, που, όμως, τους κάνουν να φρικάρουν.

Πέντε περίεργα πράγματα που θα δείτε στο νεογέννητο, αλλά είναι φυσιολογικά

Και οι πρώτες μέρες με το μωρό σας κυλούν, με θηλασμό, φροντίδα, νανούρισμα και ώρες ατελείωτες να το παρατηρείτε. Όταν είναι ξύπνιο, όταν κοιμάται, όταν το θηλάζετε, επεξεργάζεστε κάθε πτυχή του προσώπου του. δεν χορταίνετε να το βλέπετε, δε μπορείτε να επεξεργαστείτε την ιδέα ότι είναι το παιδί σας. Το μικρό σας «θαύμα».

Κι εκεί που τρυφερές σκέψεις και συναισθήματα χαράς σας πλημμυρίζουν, εντοπίζετε βλέπετε κάτι περίεργο πάνω του. Κάτι, που σας προκαλεί πανικό, αφού είστε νέα μαμά και δεν έχετε την εμπειρία να ξέρετε περί τίνος πρόκειται. Και ο φόβος, αν το μωράκι σας έχει κάτι το ανησυχητικό, σας κυριεύει.

Τι μπορεί να είναι αυτά τα «περίεργα» πράγματα που βλέπουν οι νέοι γονείς πάνω στο μωρό τους, που στην πραγματικότητα, είναι φυσιολογικά;

Αλληθωρίζει καμιά φορά

Τον πρώτο καιρό, θα παρατηρήσετε ότι το μωρό σας έχει έναν αλληθωρισμό. Δεν χρειάζεται ανησυχία. Ο μυς του ενός ματιού μπορεί αν είναι πιο δυνατός και να μη μπορεί να εστιάσει. Ωστόσο, αν τα ματάκια του συνεχίζουν να αλληθωρίζουν, μετά τον τρίτο μήνα, και μάλιστα συνεχόμενα, θα πρέπει να μιλήσετε με τον παιδίατρο.

moro akmi

Η αναπνοή του είναι γρήγορη και ακανόνιστη

Οι πνεύμονες του μωρού είναι αρκετά μικροί, ενώ το νευρικό του σύστημα έχει ακόμη ατέλειες. Για το λόγο αυτό, η αναπνοή του είναι γρήγορη, ακανόνιστη, με μικρές παύσεις. Θα ωριμάσει πλήρως, μετά τον έκτο μήνα. Οπότε, χαλαρώστε.

Έχει ακμή

Παρατηρείτε ότι στα μάγουλα, τη μύτη ή το μέτωπο του μωρού υπάρχουν μικρές κοκκινίλες, λίγο τραχείς όταν τις αγγίζετε. Ναι, αυτό είναι ακμή και σύμφωνα με το Mayo Clinic, πολλά βρέφη την αναπτύσσουν, κατά τον πρώτο μήνα της ζωής τους.

Έχει νινίδα

Η σμηγματόρροια του τριχωτού της κεφαλής, κατά κόσμον νινίδα, είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο στα βρέφη. Εμφανίζεται, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της ζωής του κι εκδηλώνεται ως ξηροδερμία ή ελαφριά πιτυρίδα. Μπορεί να γίνουν αρκετά παχιά, ενώ επίσης μπορεί να έχει κοκκινίλα και μικρό ξεφλούδισμα ανάμεσα στα φρύδια ή πίσω από τα αυτιά.

Δεν κοιμάται όπως ένα μωρό

Στο μυαλό μας έχουμε ότι ένα μωρό κοιμάται αθόρυβα. Αλλά το δικό σας κάνει κάτι περίεργους ήχους, ενώ κοιμάται, όπως κροτάλισμα ή ακόμη και ένα ελαφρύ ροχαλητό. Είναι φυσιολογικό, συμβαίνει με πολλά μωρά.

Διαβάστε επίσης

Πρώτος καιρός με το μωρό: Όλες οι αναμνήσεις που σε κάνουν τώρα να γελάς

Οι πρώτες 40 ημέρες μετά τη γέννα: Οδηγός για νέες μαμάδες

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved