Πώς να δώσετε τις πρώτες στερεές τροφές στο μωρό

Όταν το μωρό είναι έτοιμο να απογαλακτιστεί, ξεκινάει η φάση με τις στερεές τροφές.

Πώς να δώσετε τις πρώτες στερεές τροφές στο μωρό

Μπορείτε να αρχίσετε δίνοντας στο μωρό σας 1-2 κουταλάκια στερεάς τροφής μαζί με ένα γεύμα γάλακτος.
Σύμφωνα με τη γιατρό Δρ. Λίλιαν Στόπαρντ, μια καλή λύση θα ήταν να το επιχειρήσετε αυτό στο μεσημεριανό του γεύμα. Αν και χρειάζεται τις θερμίδες που παρέχουν οι στέρεες τροφές, θα πεινάει γι΄αυτό που ξέρει ότι το χορταίνει, δηλαδή το γάλα. Θηλάστε το λοιπόν από το ένα στήθος πρώτα ή δώστε του μισό μπιμπερό. Καθώς θα συνηθίζει όλο και περισσότερο τις στερεές τροφές, θα αρχίσει να τις θέλει πριν πιει το γάλα του.

Αφού αποφασίσετε σε ποιο γεύμα της ημέρας θα κάνετε την αρχή, ετοιμάστε τη μικρή ποσότητα στερεάς τροφής που θα χρειαστείτε και πάρτε τη συνηθισμένη σας θέση για να ταΐσετε το μωρό.Αφού του δώσετε το μισό του γάλα, καθίστε το με όρθια την πλάτη στα γόνατά σας. Πάρτε λίγο φαγητό με ένα μικρό κουτάλι και βάλτε το απαλά ανάμεσα στα χείλη του.

Προσέξτε να μην σπρώξετε το κουτάλι πολύ μέσα γιατί μπορεί να πνιγεί. Στην αρχή θα λερωθεί, σπρώχνοντας έξω από το στόμα του περισσότερο φαγητό από όσο καταφέρνει να καταπιεί. Σκουπίστε απαλά το φαγητό από το πρόσωπο του και ξαναβάλτε το κουταλάκι στα χείλη του.Το μωρό θα σας δείξει πότε χόρτασε αποστρέφοντας το πρόσωπο από το κουτάλι και κλείνοντας τα χείλη, ίσως και κλαίγοντας. Μην πιέσετε το παιδί να φάει περισσότερο απ’ όσο θέλει.

Όταν φάει τη στερεά τροφή, προσπαθήστε να του δώσετε το υπόλοιπο γάλα, αν το θέλει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved