Γιατί το μωρό μπουσουλάει προς τα πίσω;

Είναι φυσιολογικό το μωρό να μπουσουλάει προς τα πίσω και γιατί συμβαίνει.

Γιατί το μωρό μπουσουλάει προς τα πίσω;
Bigstock

Δεν είναι απίθανο να παρατηρήσετε ότι το μωρό σας μπουσουλάει προς τα πίσω αντί για μπροστά. Το ανάποδο μπουσούλημα θεωρείται φυσιολογικό στα πλαίσια της υγιούς ανάπτυξης του παιδιού και εφόσον το μωρό χρησιμοποιεί τα άκρα του για να κινηθεί στον χώρο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Κάποια μωρά μπορεί να δυσκολεύονται να συντονίσουν χέρια και πόδια, άρα και να μπουσουλήσουν. Είναι σημαντικό ο γονιός να δώσει το περιθώριο στο παιδί να μάθει να κινείται στον χώρο με τους δικούς του ρυθμούς και σταδιακά με τη συνεχή προσπάθεια και δοκιμή θα βελτιώσει την τεχνική του.

Baby Girl Lying On The Floor Learning To Crawl

Γιατί το μωρό μπουσουλάει προς τα πίσω;

Το μπουσούλημα είναι κομμάτι της κινητικής ανάπτυξης του παιδιού. Αν και φαίνεται αρκετά απλό, στην πραγματικότητα χρειάζεται τα νεύρα, οι μύες και τα οστά να δουλεύουν συνεργατικά και καλά.

Όταν το μωρό ξεκινάει να μπουσουλάει στην ηλικία περίπου των 6 με 9 μηνών, μπορεί αρχικά να επιλέξει το πιο εύκολο μπουσούλημα το οποίο είναι αυτό με την κοιλιά. Εάν εξοικειωθεί με αυτό και μετά του είναι πιο εύκολο να κινηθεί στον χώρο προς τα πίσω, μπορεί να μπουσουλήσει ανάποδα απλά και μόνο επειδή το διευκολύνει περισσότερο.

Επίσης, το μωρό ενδέχεται να μπουσουλάει προς τα πίσω γιατί νιώθει περισσότερη σιγουριά να χρησιμοποιήσει τα χέρια από ότι τα πόδια του. Πέραν τούτου, το πάνω μέρος του σώματος του μωρού είναι έτσι και αλλιώς πιο δυνατό και ανεπτυγμένο σε σχέση με το κάτω.

Cute Baby Crawling On Floor At Home

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό να μπουσουλήσει;

Τα μωρά συνήθως μαθαίνουν να μπουσουλάνε προς τα μπροστά από μόνα τους. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες δραστηριότητες που πιθανά να σας βοηθήσουν.

Βάλτε το αγαπημένο του παιχνίδι μπροστά του σε σημείο που δεν μπορεί να το φτάσει, παρακινώντας το έτσι να μπουσουλήσει μέχρι εκεί. Μπορεί στην αρχή να δυσκολευτεί αλλά αφήστε το να δοκιμάσει και να δυναμώσει τους μύες του.

Καθίστε στο πάτωμα δίπλα του και δείξτε του πώς θα μπουσουλήσει. Τα μωρά είναι μιμητικά όντα άλλωστε και είναι πολύ πιθανό να αντιγράψει τις κινήσεις σας.]

Όταν το μωρό είναι ξαπλωμένο ανάσκελα, κουνήστε τα πόδια και τα χέρια του για να εξοικειωθεί με τις κινήσεις του μπουσουλήματος.

*Με πληροφορίες από momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved