Πέντε τρόποι να ενθαρρύνετε τον μικρό σας Πικάσο στο σπίτι

  • Διαβάστε για διάσημους ζωγράφους στο σπίτι
  • Φτιάξτε μια δημιουργική γωνιά στο σπίτι
  • Κρεμάστε τα έργα του σε έναν τοίχο
  • Έχετε υλικά για ζωγραφική και κατασκευές
  • Χειροκροτήστε τα

Ρωτήστε οποιοδήποτε παιδί τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει και θα πηδήξει από ενθουσιασμό λέγοντας όλα όσα σκέφτεται. Χορευτής, τραγουδιστής, πυροσβέστης, αστροναύτης, πριγκίπισσα, είναι μόνο μερικά από εκείνα τα επαγγέλματα που συχνά τα μικρότερα παιδιά αναφέρουν. Και ποιος είπε ότι τα όνειρα δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα;

Σαν γονείς θα πρέπει να ενισχύουμε τα ενδιαφέροντά τους. Ό,τι και αν θέλει ένα παιδί να γίνει, σαν γονείς θα πρέπει να τα ενθαρρύνουμε και να τα φέρνουμε κοντά σε ό,τι τους αρέσει, ενισχύοντας την δημιουργικότητά τους και τη φαντασία τους.

Κάποια παιδιά εκφράζονται μέσα από τις κατασκευές και τη ζωγραφική. Αποτυπώνουν στις ζωγραφιές τους όλα όσα ονειρεύονται, δείχνοντας ακόμη ένα ταλέντο τους. Αυτό της δημιουργίας. Μέσα από τη ζωγραφική πολλά παιδιά ανακαλύπτουν ότι θέλουν να γίνουν ζωγράφοι όταν μεγαλώσουν θέλοντας να εξελίξουν ακόμη περισσότερο το ταλέντο τους και να μάθουν ακόμη περισσότερα πράγματα για τη δραστηριότητα που τα ενθουσιάζει.

Τι μπορείτε να κάνετε ως γονείς για να ενθαρρύνετε τον μικρό σας Πικάσο στο σπίτι;

1. Διαβάστε για διάσημους ζωγράφους στο σπίτι

Τα παιδιά εκτός από τη ζωγραφική λατρεύουν και τις όμορφες ιστορίες. Βρείτε βιβλία, που έχουν γραφτεί ειδικά για μικρά παιδιά και μιλούν για κορυφαίους ζωγράφους. Τα παιδιά σας μεγαλώνοντας θα μάθουν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για ανθρώπους που θα αρχίσουν σιγά σιγά να θαυμάζουν. Ο Andy Warhol και η Frida Kahlo είναι μια καλή αρχή.

2. Φτιάξτε μια δημιουργική γωνιά στο σπίτι

Βρείτε μια μικρή γωνιά και διακοσμήστε τη με μικρά καβαλέτα, πινέλα και μπογιές. Αφήστε τα παιδιά σας να λερώσουν τον χώρο τους και να πειραματιστούν με διάφορες υφές, χρώματα και υλικά.

3. Κρεμάστε τα έργα του σε έναν τοίχο

Μην κρύβεται ό,τι δημιουργούν τα παιδιά σας και μην το πετάτε. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μπορεί να πληγωθούν όταν αναζητήσουν κάποια στιγμή τη ζωγραφιά που έφτιαξαν με αγάπη και κόπο για εσάς και εσείς... την πετάξατε. Βάλτε τις ζωγραφιές σε κάδρα και κρεμάστε τις μαζί με τα τελάρα ζωγραφικής σε έναν τοίχο που θα εκθέτετε τα έργα τους.

4. Έχετε υλικά για ζωγραφική και κατασκευές

Στην γωνιά ζωγραφικής που θα φτιάξετε, μην ξεχάσετε να βάλετε και άλλα υλικά για να δημιουργήσουν ό,τι θέλουν. Δαχτυλομπογιές, ξυλομπογιές, τέμπερες, πινέλα, χάντρες, φτερά, πον πον, κόλλες, ψαλίδια, μπλοκ ζωγραφικής και φυσικά μικρά και μεγάλα τελάρα.

5. Χειροκροτήστε τα

Μην ξεχνάτε να δείχνετε τον ενθουσιασμό σας σε καθετί που φτιάχνουν τα μικρά σας. Ακόμη και μια κουκίδα ή ένα σχέδιο χωρίς να βγάζει κανένα απολύτως νόημα για τα παιδιά σας σημαίνουν πολλά. Ακόμη και όταν απογοητεύονται, δείξτε τους "μουτζούρες" μεγάλων ζωγράφων και καλλιτεχνών ώστε να τα ενθαρρύνετε ακόμη περισσότερο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved