Μάσκα στο σχολείο εν μέσω πανδημίας COVID-19

Επιστροφή στο σχολείο με κορονοϊό και με μάσκα: Συμβουλές για να προετοιμάσετε το παιδί σας.

Μάσκα στο σχολείο εν μέσω πανδημίας COVID-19

Οι μαθητές με μάσκες πανδημίας COVID-19 είναι το νέο της καινούριας σχολικής χρονιάς. Η μάσκα θα αποτελεί το νέο αξεσουάρ του μαθητή πέρα από την τσάντα και την κασετίνα.

Ανοίγουν τα σχολεία και οι μαθητές φέτος θα φαίνονται λίγο διαφορετικοί

Η πανδημία COVID-19 βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και σε έξαρση. Ο λόγος αυτός οδήγησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ΠΟΥ , την κυβέρνηση, αλλά και τη Γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας να πάρουν σημαντικές αποφάσεις, με νόμο σχετικά με την ασφάλεια στο σχολείο. Ωστόσο, η προοπτική αυτή μπορεί να είναι λίγο δύσκολη για ορισμένα παιδιά. Γι’ αυτό το λόγο, οι γονείς θα πρέπει να προετοιμάσουν τα παιδιά τους πριν έρθει η ώρα που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Γιατί να προετοιμάσω το παιδί μου να φορά μάσκα προστασίας από τον COVID-19

Όλα τα παιδιά, ακόμα και αυτά της προσχολικής ηλικίας, έχουν ακούσει και γνωρίζουν σχετικά με την πανδημία COVID-19. Αυτό που ίσως δεν έχουν κατανοήσει σε βάθος είναι ότι από φέτος που θα ξεκινήσει στο σχολείο θα χρειαστεί να δείξουν από τη μεριά τους υπευθυνότητα στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και στη συνεχή χρήση της μάσκας.

maska sto sxoleio pandimia 1

Φορώ τη μάσκα για την πανδημία COVID-19, είμαι υπεύθυνος

Εξηγήστε το παιδί σας ανάλογα με την ηλικία του ότι η μάσκα δεν είναι μόδα, αλλά κανόνας και νόμος του κράτους.

Αφιερώστε χρόνο για να μιλήσετε στο παιδί σας για τον κορωνοϊό (COVID-19)

Βρείτε τον κατάλληλο χρόνο για να μιλήσετε με το παιδί σας. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν εσείς και το παιδί σας χαλαρώνετε στο σαλόνι , την ώρα που ετοιμάζεστε για τον ύπνο ή όταν είστε στο αυτοκίνητο. Όταν το παιδί σας επιθυμεί να μιλήσει, δώστε του την πλήρη προσοχή σας.

Ρωτήστε το παιδί σας τι γνωρίζει για τον κορωνοϊό (COVID-19)

Ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε, είναι ρωτώντας το παιδί σας τι ξέρει για τον ιό και αν έχει απορίες. Για παράδειγμα, «Στις ειδήσεις σήμερα, μιλούσαν για coronavirus και ότι είναι υποχρεωτικό να φοράτε μάσκα. Ξέρεις γιατί πρέπει να γίνει αυτό ;»

Η γνώμη του ειδικού

Κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Για τα περισσότερα παιδιά τελικά μπορεί να είναι αρκετά εύκολο και διασκεδαστικό να δουν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στο σχολείο σαν ένα παιχνίδι.

back to school afierwma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved