Τώρα να λευτερωθούμε από τους ανόητους…

Βλέπεις τις φωτογραφίες από τα βανδαλισμένα αγάλματα και ντρέπεσαι.

Νίκος Συρίγος
Τώρα να λευτερωθούμε από τους ανόητους…

Λένε πως ο πολιτισμός ενός λαού, φαίνεται από τρόπο που συμπεριφέρεται στους αδύναμους της πλάσης: Στα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα ζώα. Πρέπει να μπει και μία ακόμη κατηγορία. Κι όχι απαραίτητα ελέω της ημέρας: Στα αγάλματα.

Αυτά που στέκουν εκεί, ακίνητα, ανήμπορα να αντιδράσουν σε οτιδήποτε τους κάνεις. Αυτά που στέκουν εκεί για να σου θυμίζουν την Ιστορία σου. Αυτά που στέκουν εκεί για να μην ξεχνάς τον Κολοκοτρώνη, τον Παπαφλέσσα, την Μπουμπουλίνα, τον Καποδίστρια… Όλους εκείνους που 200 χρόνια πριν, έδωσαν και τη ζωή τους για να ζεις εσύ ελεύθερος.

Αυτά, τα αγάλματα, που κάποιοι στο βωμό όχι της ελευθερίας αλλά της ελευθεριότητας που εξελίσσεται σε πλήρη ασυδοσία, τα βανδαλίζουν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Κι αυτό πρέπει να γίνει μάθημα στα παιδιά μας. Να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι τα αγάλματα έχουν ψυχή, ότι δεν είναι ένα κομμάτι μάρμαρο…

Και πρέπει να το μάθουν, να το καταλάβουν, να το συνειδητοποιήσουν, ώστε οι επόμενες γενιές να τιμήσουν το παρελθόν τους όπως του πρέπει. Ώστε να έχουν μέλλον…

Βλέπεις τις φωτογραφίες από τα βανδαλισμένα αγάλματα και ντρέπεσαι. Ντρέπεσαι που δεν υπερασπίστηκες την Ιστορία σου. Που άφησες όλους αυτούς τους απολίτιστους να μετατρέψουν σε κλόουν έναν ήρωα της επανάστασης. Έναν άνθρωπο που πολέμησε, που θυσιάστηκε ώστε ένας τύπος, δύο αιώνες μετά να μπορεί… ελεύθερα να ζωγραφίζει ότι του κατέβει, στο πρόσωπο του… Για να τον κάνει κλόουν.


https://www.instagram.com/p/CMy-LtTALGG/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δεν ξέρω τι λένε πια οι γονείς στα παιδιά τους για το 1821 και την επανάσταση. Για τη σημαία και την Ελλάδα .

Ξέρω όμως ότι αρκετά ταΐσαμε την ανοησία κάποιων. Τόσο που νιώθουν πια ανίκητοι. Καλή Λευτεριά, λοιπόν…

Τότε ελευθερωθήκαμε από τους Οθωμανούς… Τώρα πρέπει να ελευθερωθούμε από τους ανόητους!

Νίκος Συρίγος
Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

Περιμένω τις εντυπώσεις σου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved