Πόσο καιρό μπορείτε να κρατήσετε τα βραστά αβγά στο ψυγείο

Συντήρηση σφιχτών βραστών αβγών: Η απάντηση εξαρτάται από το πώς τα αποθηκεύετε.

Πόσο καιρό μπορείτε να κρατήσετε τα βραστά αβγά στο ψυγείο

Όταν πρόκειται για υγιεινά σνακ γεμάτα πρωτεΐνες, υπάρχει λόγος που τα σφιχτά βραστά αυγά είναι τόσο δημοφιλή: αυτές οι νόστιμες μπουκιές δεν είναι μόνο γεμάτες με πρωτεΐνες αλλά επίσης μπορούν να καταναλωθούν με διάφορους τρόπους.

Μπορείτε να τα κόψετε σε μια σαλάτα, να τα απολαύσετε παρέα με ένα αβοκάντο και γενικότερα να τα φάτε όπως σας αρέσει. Ζεστά ή κρύα. Εκτός από το Πάσχα, υπάρχουν αρκετοί που λατρεύουν τα αβγά και τα βράζουν στην αρχή της εβδομάδας ώστε να τα έχουν έτοιμα, όποτε τα χρειαστούν.

Πόσο όμως μπορεί να κρατήσει κανείς ένα σφιχτό βρασμένο αβγό στο ψυγείο του;

Τα άσχημα νέα είναι ότι δεν πρέπει να τα κρατάμε αρκετά στο ψυγείο. Μάλιστα η διάρκεια ζωής τους εξαρτάται από τον τρόπο που τα αποθηκεύει κανείς.

Σύμφωνα λοιπόν με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), U.S. Food & Drug Administration, τα αυγά θα πρέπει να να βρίσκονται στο ψυγείο και σε θερμοκρασία 4,4 βαθμούς Κελσίου για να εξασφαλίστε την καλύτερη ποιότητα και ασφάλεια.

Είτε είναι ξεφλουδισμένα είτε ακόμα στο κέλυφος, τα σφιχτά βραστά αυγά που αποθηκεύονται σωστά στο ψυγείο πρέπει να καταναλώνονται εντός μίας εβδομάδας μετά το μαγείρεμά τους.

Όσο για την αποθήκευσή τους; Θα πρέπει να τοποθετούνται σε τάπερ πριν μπουν στο ψυγείο και αν κάποιος σχεδιάζει να τα πάρει μαζί του (στο γραφείο ή το πικ νικ για παράδειγμα) θα πρέπει να τα μεταφέρει με παγοκύστες τζελ ή ισοθερμική τσάντα. Επίσης, δεν πρέπει να τα ξεφλουδίζετε. Αν θέλετε να είναι ακόμη περισσότερο φρέσκα, καθαρίστε τα λίγο πριν τα φάτε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved