Υγιεινή συνταγή τούρτα γενεθλίων για τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας χωρίς αβγά και ζάχαρη

Υγιεινή συνταγή τούρτα γενεθλίων για τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας χωρίς αβγά και ζάχαρη

Το μωρό σας χρονίζει; Αν ναι, τότε φτιάξτε μια τούρτα ειδικά για εκείνο, ώστε να την απολαύσει χωρίς φόβο.

Υγιεινή συνταγή τούρτα γενεθλίων για τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας χωρίς αβγά και ζάχαρη

Χωρίς αβγά, χωρίς ζάχαρη. Τι άλλο να ζητήσει μια μαμά. Εξάλλου από τα πρώτα γενέθλια το μικρό σας αγγελούδι δεν καταλαβαίνει και πολλά.

Αντί λοιπόν να κάνετε ετοιμασίες και ετοιμασίες, αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας και φτιάξτε μία τούρτα αποκλειστικά για εκείνο ώστε να μπορεί να την απολαύσει βουτώντας στην κυριολεξία επάνω της.

Ξέρετε, όπως σε εκείνες τις φωτογραφίες που βλέπετε στο διαδίκτυο που μωράκια έχουν πασαλειφτεί με την τούρτα που προορίζονται για εκείνα.

Υλικά:
3 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
¾ φλιτζάνι λάδι καρύδας
1 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
4 κ.τ.γ baking powder
1 κουταλάκι αλάτι
4 κ.τ.σ τριμμένο λιναρόσπορο
12 κ.τ.σ. νερό

toyrta gia prota genethlia paidiou

Εκτέλεση:
Αρχικά πριν ξεκινήσετε τη συνταγή σας, ανακατέψτε σε ένα μπολ τον τριμμένο λιναρόσπορο με το νερό. Μόλις ανακατευτεί καλά, βάλτε το για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστείτε στη συνταγή.

Ετοιμάστε δύο ταψάκια ίδιου μεγέθους. Βουτυρώστε τα και πασπαλίστε τα με αλεύρι ή τοποθετήστε λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλάτι, το αλεύρι και το baking powder.
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ, βάλτε το σιρόπι σφενδάμου και το λάδι καρύδας και ανακατέψτε καλά. Έπειτα προσθέστε το μείγμα με το λιναρόσπορο που φτιάξατε πιο πριν και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέστε τη βανίλια και το γάλα στο μείγμα σας, ανακατεύοντας διαρκώς.
Τέλος, ανακατέψτε σιγά σιγά μέσα στο υγρό σας μείγμα, το αλεύρι (που έχετε ανακατέψει με το αλάτι και το baking powder).
Μόλις έχετε μια ωραία ζύμη, χωρίστε τη σε δυο μέρη και τοποθετήστε τη στα ταψάκι σας.
Με ένα πιρούνι ανακατέψτε το κέντρο από τα κέικ πριν τα βάλετε στο φούρνο.
Έπειτα ψήστε για 30-35 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμα.
Αφού είναι έτοιμα αφήστε τα στην άκρη και διακοσμήστε με φυτική σαντιγί.

Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά!

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή υγιεινής τούρτας για να γιορτάσετε τα πρώτα γενέθλια του παιδιού σας!

35.40 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Busquets Σακίδιο πλάτης μιας θέσης Reverse
35.50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Busquets Σακίδιο πλάτης μιας θέσης 'Garden'
32.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Busquets Τσάντα Ταχυδρόμου 'Coquette'
5.49 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Polo Κασετίνα Wallet-9 Σχέδια (9-37-006)
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Οι δικαιολογίες των παιδιών όταν δεν τρώνε το κολατσιό στο σχολείο

Οι δικαιολογίες των παιδιών όταν δεν τρώνε το κολατσιό στο σχολείο

Κολατσιό στο σχολείο: Για ποιου λόγους το παιδί επιστρέφει...άθικτο το ταπεράκι με…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Μαμά, κάθε φορά που κυριεύεσαι από άγχος να θυμάσαι αυτές τις συμβουλές

Μαμά, κάθε φορά που κυριεύεσαι από άγχος να θυμάσαι αυτές τις συμβουλές

Αλήθεια, υπάρχει μαμά που να μην έχει άγχος;
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Χριστίνα Μπόμπα: Το εκ γενετής σημάδι που έχουν οι δίδυμες και τι σημαίνει

Χριστίνα Μπόμπα: Το εκ γενετής σημάδι που έχουν οι δίδυμες και τι σημαίνει

Εσείς τι ξέρετε για το "σημάδι του πελαργού" ή το "φιλί του…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Ο Αλή μπαμπάς και οι δύο κόρες: «Για τον Δημήτρη…»

Ο Αλή μπαμπάς και οι δύο κόρες: «Για τον Δημήτρη…»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου είναι ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες που πέρασαν από…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2021 Mothersblog.gr - All rights reserved