#Μένουμε_σπίτι: Οι καλύτερες συνταγές της εβδομάδας που πέρασε γνωστών Ελληνίδων μαμάδων (pics)

Συνταγές για κέικ λεμόνι, αφράτα ντόνατς αλλά και ψωμάκια!

#Μένουμε_σπίτι: Οι καλύτερες συνταγές της εβδομάδας που πέρασε γνωστών Ελληνίδων μαμάδων (pics)

Τώρα που μένουμε σπίτι, είναι ευκαιρία να ασχοληθούμε με πολλά και διαφορετικά πράγματα.

Το ίδιο κάνουν και πολλές διάσημες Ελληνίδες μαμάδες, όπως τουλάχιστον φροντίζουν να μας ενημερώνουν μέσα από τα social media.
Από τις πιο αγαπημένες ασχολίες τους αναδεικνύεται η μαγειρική. Με ή χωρίς τη βοήθεια των παιδιών τους μπαίνουν στην κουζίνα και φτιάχνουν νόστιμα κέικ, φαγητά αλλά και ψωμάκια.

Εμείς σήμερα σας παρουσιάζουμε τις συνταγές που δημοσίευσαν στο Instagram η Δέσποινα Βανδή, η Σίσσυ Χρηστίδου και η Υβόννη Μπόσνιακ, ενθουσιάζοντας τους followers τους.

Ξεκινάμε με τη συνταγή της Δέσποινας Βανδή για αφράτα ντόνατς

desp1navandi2

Υλικά

1 φλ.γαλα χλιαρό
1φακ.μαγια
1 1/2 κ.σ ζάχαρη
2 κρόκους
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλι
40γρ βούτυρο
3 φλ.αλευρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπωλ το γαλα τη μαγια τη ζάχαρη !Ανακατευουμε και αφήνουμε για 5 ‘.Προσθέτουμε στη συνέχεια το βούτυρο λιωμένο,τα αυγά,το ξύσμα,τη βανίλια και στη συνέχεια το αλευρι σταδιακά!
Μοσχομυρίζει ήδη!
Βάζουμε σε ένα άλλο μπωλ που έχουμε αλειψει με λίγο ελαιόλαδο ,το ζυμάρι και σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη για μισή ώρα!
Σε επιφάνεια που έχουμε αλευρώσει ανοίγουμε στη συνέχεια τη ζύμη με πλαστη και κόβουμε τα donuts χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι και για να κάνετε την τρυπουλα στη μέση ένα καπάκι!
Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά για 3’-4’!
Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το λάδι που μπορεί να χουν κρατήσει!
Δε γίνονται ούτως η άλλως πολύ λαδερά!
Όταν κρυώσουν φτιάχνουμε και ρίχνουμε πάνω τους το γλάσο σοκολάτας!

Γλάσο
- 2κ.σ κακάο
-1 κ.σ άχνη
- Λίγο γαλα!

Τα ανακατεύουμε και περιχυνουμε τα donuts!

Ψωμάκια από την Υβόννη Μπόσνιακ

yvonipsomakia

Υλικά

500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 κιλά αγάπη ♥️
2 κ.γ ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.σ ελαιόλαδο
300 ml χλιαρό νερό (περίπου , το προσθέτουμε σιγά σιγά όταν ζυμώνουμε, δεν πρέπει να κολλάει αλλά να είναι δροσερή η ζύμη μας )

Στην gallery που ακολουθεί θα δείτε την εκτέλεση της συνταγής καθώς και το κέικ λεμόνι της Σίσσυς Χρηστίδου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved