Το Μινιόν των χριστουγεννιάτικων αναμνήσεών μας (vid)

Και ποιος δεν θυμάται το «τεράστιο» πολυκατάστημα στη γωνία των οδών 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) και Δώρου, στην Αθήνα.

Το Μινιόν των χριστουγεννιάτικων αναμνήσεών μας (vid)

Η ιστορία του Μινιόν

Το 1934 ο Γιάννης Γεωργακάς ίδρυσε με έναν συνεταίρο το πρώτο περίπτερο με το όνομα Μινιόν. Από τη δεκαετία του 1950 εξελίχθηκε σταδιακά σε μεγάλο πολυκατάστημα, με 120.000 είδη και 1.000 άτομα προσωπικό.

Εν μέσω της εορταστικής περιόδου, στα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980 ένας εμπρησμός κατέστρεψε το πολυκατάστημα. Οι περισσότερες δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατευθύνθηκαν στο κατάστημα «Κατράντζος» που καιγόταν συγχρόνως, χωρίς να καταφέρουν να σώσουν ούτε αυτό. Ήταν η αρχή μιας σειράς εμπρησμών στα περισσότερα μεγάλα καταστήματα εκείνης της εποχής. Κανείς ένοχος δεν βρέθηκε ποτέ. Από την φωτιά διασώθηκε μόνον ο σκελετός του κτηρίου (ενώ μάλιστα ο Κατράντζος κατέρρευσε και δεν ξαναχτίστηκε ποτέ).

Το Μινιόν που θυμόμαστε

Το εμβληματικό αυτό πολυκατάστημα όσοι το είχατε επισκεφθεί ως παιδιά, από τη δεκαετία του 1970 ως το 1980, θα θυμόσαστε ότι επρόκειτο για το πιο λαμπρό στολίδι της τότε χριστουγεννιάτικης Αθήνας.

Σίγουρα και εσείς τραβούσατε τη μαμά από το χέρι για να σας πάει στο Μινιόν έτσι δεν είναι; Εμείς πάντως ναι και πριν μπούμε μέσα θαυμάζαμε με ανοιχτό το στόμα τις βιτρίνες και περιμέναμε πώς και πώς να ανεβοκατέβουμε τις κυλιόμενες σκάλες και να αγοράσουμε παιχνίδια και ρούχα.

Δείτε το νοσταλγικό βίντεο παρακάτω - Χριστούγεννα 1988 στο γιορτινό Μινιόν:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved