Ρετρό - Sailor Moon: Θυμάστε την Πριγκίπισσα του Φεγγαριού; (pics)

«Με μια αχτίδα όπλο και ασπίδα, πριγκιπισσά του Φεγγαριού, με καραβάκι μου την ελπίδα, είμαι εγώ η Sailor Moon!

Ρετρό - Sailor Moon: Θυμάστε την Πριγκίπισσα του Φεγγαριού; (pics)

Το φεγγάρι απάντηση θα πάρει, δεν συγχωρεί κακούς το φεγγάρι, όποιος τολμήσει να σ' αδικήσει θα το πληρώσει ακριβά. Μην φοβάσαι είμαι εδώ και ξέρω πως να βρω τον τρόπο να δούμε το φως.

Με μια αχτίδα όπλο και ασπίδα, πριγκιπισσά του Φεγγαριού, με καραβάκι μου την ελπίδα, είμαι εγώ η Sailor Moon!»

Και ποιος δεν θυμάται το soundtrack της σειράς του '90 που καθήλωνε αγόρια και κορίτσια μπροστά από την τηλεόραση τα Σαββατοκύριακα.

Η Sailor Moon, είναι σειρά manga shōjo που μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση δύο φορές, με τις σειρές Sailor Moon (1992) και Sailor Moon Crystal (2014), και μία με τη μορφή live-action, με τον τίτλο Pretty Guardian Sailor Moon (2003). Συγγραφέας του manga είναι η Ναόκο Τακεούτσι. Το manga δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1991 και ολοκληρώθηκε το 1995 (18 τόμοι κεφαλαίων).

sailor moon fotografies 9

Μετά την επιτυχία της anime εκδοχής του manga Sailor Moon, που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1992, το manga κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Tokyopop. Επίσης, κυκλοφόρησαν και επιπλέον manga, με το όνομα animanga, τα οποία μετατρέπουν τη σειρά σε μορφή manga.

Το franchise Sailor Moon περιλαμβάνει 3 ταινίες, 39 βιντεοπαιχνίδια, και πολλά soundtracks. Μία δεύτερη σειρά anime, με το όνομα Sailor Moon Crystal, ξεκίνησε να προβάλλεται σε πολλές χώρες το 2014 και έπειτα.

Πότε προβλήθηκε στην Ελλάδα;

H Sailor Moon προβλήθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση το 1995 και συνεχίστηκε μέχρι το 1998 σύμφωνα με το sailormoon.fandom.com.

Από τα πρώτα κιόλας επεισόδια έγινε αρκετά δημοφιλής σειρά με νεαρές και νεαρούς τηλεθεατές να καθηλώνονται κάθε πρωί το Σαββατοκύριακο μεταξύ 9 και 11.

Κάθε επεισόδιο είχε διάρκεια 30 λεπτά μαζί με τα διαφημιστικά διαλείμματα.

Το 2001, η σειρά άρχισε να προβάλλεται από διαφορετικό κανάλι (Star Channel) και οι φωνές των ηθοποιών ήταν διαφορετικές στη μεταγλώττιση.

Η Usagi Tsukino ήταν η Sailor Moon

sailor moon fotografies 4

Και ποιος δεν θυμάται την Usagi Tsukino, ένα κορίτσι του γυμνασίου, το οποίο μια μέρα συναντά μια γάτα που μπορεί να μιλά. Η γάτα λέει στην Usagi πως είναι μια πολεμίστρια και πρέπει να προστατέψει την γη από το σκοτεινό βασίλειο. Έτσι η Usagi αποκτά τη δύναμη να μεταμορφώνεται στην πολεμίστρια Sailor Moon.

Εκτός από την Usagi στην σειρά εμφανίζονται και άλλες Sailor Senshi πολεμίστριες. Η Αmi Mizuno, η οποία μεταμορφώνεται σε Sailor Mercury, η Rei Hino που μεταμορφώνεται σε Sailor Mars, έπειτα εμφανίζεται η Makoto Kino που μεταμορφώνεται σε Sailor Jupiter, και τέλος η Minako Aino, η Sailor Venus. Επίσης, ένας άντρας εμφανίζεται ως Tuxedo Mask και σώζει την Sailor Moon όποτε κινδυνεύει.

Στην Ελλάδα η Sailor Moon προβαλλόταν μέσα από το τηλεοπτικό κανάλι ANT1.

Δείτε στη gallery φωτογραφίες της σειράς και μερικά από τα ωραιότερα επεισόδια που ξεχωρίσαμε:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved