Η γνωστή τραγουδίστρια υποφέρει για τρίτη φορά από επιλόχειο κατάθλιψη (pics)

Όταν γέννησε το τρίτο της παιδί στις 8 Αυγούστου ενημέρωσε τους θαυμαστές της και δέχτηκε τις ευχές της.

Η γνωστή τραγουδίστρια υποφέρει για τρίτη φορά από επιλόχειο κατάθλιψη (pics)

Ωστόσο από την πρώτη μέρα του τοκετού ένιωσε ότι η επιλόχειος κατάθλιψη θα της χτυπούσε την πόρτα. Το ίδιο συνέβη εξάλλου και στις δύο προηγούμενες γέννες της.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο Self magazine, νωρίτερα αυτό τον μήνα, εξήγησε ότι ήξερε πως η επιλόχειος θα της χτυπούσε ξανά την πόρτα γι΄αυτό και έπρεπε να μη χάσει ούτε λεπτό. Έπρεπε να είναι προετοιμασμένη σε περίπτωση που θα υπέφερε ξανά.

Τα συμπτώματα ήταν ίδια

Αυτή τη φορά η ίδια αναγνώρισε τα συμπτώματα. Τα είχε ζήσει τις δύο προηγούμενες φορές, όταν κυοφορούσε τον 8χρονο πια Ever και την τριών ετών Onyx.

«Δεν ήμουν σίγουρη αν θα περάσω επιλόχειο κατάθλιψη αυτή τη φορά», είχε πει στην συνέντευξή της η Alanis Morissette.

«Έχω περισσότερη υποστήριξη αυτή τη φορά», εξήγησε η Alanis και συνέχισε, «Υποστήριξη, φαγητό, φίλοι και ήλιος είναι τα μυστικά μου και τα "φάρμακά" μου. Κάποια από τα παραπάνω μυστικά μου είναι θεόσταλτα, όπως οι φίλοι μου οπότε είμαι έτοιμη. Προετοιμάζω το σώμα μου και την ψυχή μου για τις δύσκολες ημέρες!».

Η ίδια μιλά για την επιλόχειο ανοιχτά καθώς θέλει πρώτα να ενημερώσει όλες τις γυναίκες που θα τους συμβεί για πρώτη φορά ότι δεν είναι μόνες αλλά και όλες εκείνες τις γυναίκες που γεννούν για δεύτερη ή τρίτη φορά ότι η επιλόχειος κατάθλιψη είναι κάτι που μπορεί να επιστρέψει.

Θα πρέπει οι γυναίκες να μάθουν να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα και να ζητούν βοήθεια, λέει η Alanis, τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε στηρίζουν και σε αγαπούν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved