Δείτε πώς μπορείτε να καλλιεργήσετε λαχανικά στο μπαλκόνι ή την κουζίνα σας (vid)

Από τη παραγωγή στην κατανάλωση!

Δείτε πώς μπορείτε να καλλιεργήσετε λαχανικά στο μπαλκόνι ή την κουζίνα σας (vid)

Πόσες φορές ενώ μαγειρεύετε θα θέλατε να είχατε λίγο φρέσκο μαϊντανό για το φαγητό, λίγο δυόσμο για τη σάλτσα ή ένα μαρούλι για να φτιάξετε μια σαλάτα;

Ε, λοιπόν με ελάχιστο κόπο και λίγη φροντίδα μπορείτε να έχετε στο μπαλκόνι ή στην κουζίνα σας φρέσκα λαχανικά που θα φυτέψετε εσείς.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι κόψετε τα κοτσάνια από τα λαχανικά , να τα βάλετε σε λίγο νερό και να περιμένετε να βγάλουν ρίζες. Στη συνέχεια θα τα μεταφυτεύσετε, θα τα ποτίσετε και θα έχετε φρέσκα λαχανικά στο …πιάτο.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φυτέψετε πατάτες αλλά και καρότα. Μόλις η πατάτα αρχίζει να βγάζει ρίζες, τη φυτεύετε σε με μια μεγάλη γλάστρα. Ποτίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ( όχι όμως πολύ συχνά γιατί θα σαπίσει) και σιγά σιγά θα δείτε να φυτρώνει η νέα σας…σοδειά.

Ακόμα και δεν σας αρέσει η μυρωδιά του σκόρδου, είναι σίγουρο ότι το χρησιμοποιείτε σε σάλτσες ή όταν ψήνετε κρέας. Πάρτε λοιπόν σκελίδες σκόρδου, φυτέψτε τις σε ένα παρτέρι και ποτίστε. Να θυμάστε ότι τα σκόρδα δεν θέλουν πολύ υγρασία.

Αν λοιπόν κι εσείς θέλετε να έχετε στο σπίτι σας λαχανικά που χρησιμοποιείτε σχεδόν καθημερινά δεν έχετε παρά να δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Παράλληλα θα ανακαλύψετε και άλλες χρήσιμες λύσεις για την κουζίνα που δεν είχατε σκεφτεί.

Όλα αυτά στο παρακάτω βίντεο:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved