Έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωρό όμως κανείς δεν περίμενε αυτό που έκανε η μητέρα

Τι είπε στους γιατρούς.

Έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωρό όμως κανείς δεν περίμενε αυτό που έκανε η μητέρα

Μια ιστορία που δε συναντά κανείς κάθε μέρα εκτυλίχθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Κρήτη και το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Μια 27χρονη γυναίκα με καταγωγή από χώρα του εξωτερικού, πήγε στο νοσοκομείο στις 5 Ιουλίου για να γεννήσει. Αφού όλα κύλησαν ομαλά και το βρέφος ήρθε στον κόσμο, η γυναίκα ανακοίνωσε πως δε θέλει να κρατήσει το παιδί - πιθανότατα εξαιτίας της αδυναμίας της να το μεγαλώσει και να το στηρίξει.

Η γυναίκα σύμφωνα με το cretalive.gr εξετάστηκε και από ψυχίατρο, ενώ βρέθηκε ανάδοχη οικογένεια, που θα αναλάβει το παιδί για το χρονικό διάστημα έως ότου οι κοινωνικές υπηρεσίες κινήσουν τις διαδικασίες για την υιοθεσία του παιδιού.

Νόμος για υιοθεσία

Σύμφωνα με το νέο νόμο (Ν.4538/2018) για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της υιοθεσίας (θα) απαιτούνται οκτώ ως δώδεκα μήνες. Για πρώτη φορά μάλιστα, παρέχεται η δυνατότητα να υιοθετούν παιδιά και εκείνοι που έχουν δικά τους ενώ δικαίωμα έχουν και οι άγαμοι που συζούν χωρίς γάμο αλλά πάντα με την έγκριση του δικαστηρίου.

Να σημειωθεί ότι παιδί μπορούν να υιοθετήσουν οι έγγαμοι μετά τη συμπλήρωση τριών χρόνων γάμου, ανεξάρτητα από το αν έχει αποκλειστεί η δυνατότητά τους να αποκτήσουν δικά τους παιδιά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις σχετικέ αιτήσεις στη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για την αναδοχή και υιοθεσία.

Η είσοδος στην εφαρμογή για όσους επιθυμούν να κάνουν αίτηση γίνεται με τους κωδικούς του taxisnet ενώ έχει αναρτηθεί πληροφοριακό υλικό με ερωτήσεις και απαντήσεις και με τα 8 βήματα που πρέπει να κάνει κανείς για να γίνει ανάδοχος ή να υιοθετήσει ένα παιδί.

Σύμφωνα με στοιχεία των αρμόδιων φορέων, στα προνοιακά ιδρύματα της χώρας υπάρχουν σήμερα 2.500 παιδιά χωρίς οικογένεια ή με βιολογικούς γονείς που αδυνατούν ή δεν θέλουν να τα φροντίσουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved