Προϋπόθεση για ν' αποφοιτήσεις από ένα σχολείο στις Φιλιππίνες είναι να έχεις φυτέψει 10 δέντρα!

Μια καταπληκτική ιδέα που δημιουργήθηκε για την προστασία του περιβάλλοντος!

Προϋπόθεση για ν' αποφοιτήσεις από ένα σχολείο στις Φιλιππίνες είναι να έχεις φυτέψει 10 δέντρα!

Tα περιβαλλοντικά ζητήματα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όλων μας πια, αλλά η νεότερη γενιά ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον του πλανήτη μας. Τα παιδιά πρέπει τώρα να πάρουν το μέλλον του πλανήτη στα χέρια τους για να εξασφαλίσουν ότι θα μεγαλώσουν σε έναν βιώσιμο κόσμο. Σε μια προσπάθεια να προωθηθεί αυτή η αγάπη και η φροντίδα για τη γη, έχει περάσει ένα νέο νομοσχέδιο στις Φιλιππίνες που απαιτεί από τους μαθητές να φυτεύουν 10 δέντρα ο καθένας πριν αποφοιτήσουν από το σχολείο.

Ο νόμος για την αποφοίτηση εισήχθη από τον σύμβουλο Gary Alejano το 2016 σε μια προσπάθεια προώθησης της «ευθύνης μεταξύ γενεών» για το περιβάλλον. Στις 15 Μαΐου 2019 πέρασε επίσημα, κάνοντας ένα τεράστιο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση: έναν υγιή πλανήτη.

Οι Φιλιππίνες έχουν χάσει περισσότερο από το 30% της δασικής τους έκτασης εξαιτίας της παράνομης υλοτομίας, αλλά ο νέος νόμος ψηφίστηκε ώστε η νεότερες γενιές να μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση με θετικό πρόσημο για τον πλανήτη μας. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία, 175 εκατομμύρια νέα δέντρα θα μπορούν να φυτευτούν από κάθε μαθητή κάθε χρόνο. Εάν μόνο το 10% αυτών επιβιώνουν, αυτό σημαίνει ότι 525 δισεκατομμύρια δέντρα θα μπορούν να αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια μιας γενιάς.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που περιγράφονται στο νομοσχέδιο, ο κανόνας ισχύει για όλους τους σπουδαστές που αποφοιτούν από το δημοτικό σχολείο, το γυμνάσιο και το λύκειο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved