Ρετρό: Μάγια, η πιο αγαπημένη μέλισσα των παιδικών μας χρόνων! (pics & vid)

Η «Μάγια η μέλισσα» κατέκτησε με τις περιπέτειές της τη μικρή οθόνη και προβλήθηκε σε αμέτρητους τηλεοπτικούς σταθμούς ανά τον κόσμο, για να φτάσει μέχρι και σήμερα να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς παιδικούς χαρακτήρες μικρών και μεγάλων.

Ρετρό: Μάγια, η πιο αγαπημένη μέλισσα των παιδικών μας χρόνων! (pics & vid)

Πρόκειται για παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων ιαπωνικής παραγωγής 1975 έως 1980. Η σειρά είναι βασισμένη στο παιδικό βιβλίο, «Οι περιπέτειες της Μάγια της Μέλισσας», του Γερμανού συγγραφέα Βάλντεμαρ Μπόνσελς. Το βιβλίο δημοσιεύτηκε το 1912, έγινε παγκόσμιο best seller και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες.

Η σειρά προβλήθηκε και στην Ελλάδα στην ΕΡΤ από 1979 έως 1982, στο Alter από 2001 έως 2006, στο Star το 2012 και ξανά από την ΕΡΤ από το 2015, αλλά με διαφορετικές φιγούρες.

Οι ιστορίες περιστρέφονται γύρω από μια μικρή μέλισσα που ονομάζεται Μάγια, τους φίλους της Βίλλυ και Φλιπ και τη δασκάλα της την κυρία Κασσάνδρα. Η σειρά αφηγείται την εξέλιξη της Μάγιας μια νεαρή μελισσούλα σε ένα υπεύθυνο ενήλικο μέλος της κοινωνίας των μελισσών.

Η υπόθεση

Η Μάγια είναι μια μέλισσα που γεννήθηκε σε μια κυψέλη κατά τη διάρκεια εσωτερικών αναταραχών: η κυψέλη χωρίζεται σε δύο νέες αποικίες. Παρά τις προειδοποιήσεις της κυρίας Κασσάνδρας, η Μάγια θέλει να εξερευνήσει τον κόσμο και εγκαταλείπει την κυψέλη. Κατά τη διάρκεια των περιπετειών της, η Μάγια, τώρα στην εξορία, συναντά άλλα έντομα και αντιμετωπίζει πολλούς κινδύνους.

Στα δύο τελευταία επεισόδια η Μάγια συλλαμβάνεται από τις σφήκες, τους ορκισμένους εχθρούς των μελισσών. Τότε είναι που μαθαίνει το σχέδιο τους: σκοπεύουν να επιτεθούν στη μητρική της κυψέλη. Η Μάγια βρίσκεται αντιμέτωπη με το δίλημμα είτε να επιστρέψει στην κυψέλη και να υποστεί τιμωρία, σώζοντας την κυψέλη είτε να μην ενημερώσει για το σχέδιο των σφηκών σώζοντας τον εαυτό της αλλά αφήνοντας την κυψέλη της να καταστραφεί.
Μετά από σοβαρή σκέψη παίρνει την απόφαση να επιστρέψει στην κυψέλη. Ενημερώνει τις μέλισσες για την επερχόμενη επίθεση των σφηκών και εκείνες τη συγχωρούν. Οι προειδοποιημένες μέλισσες νικούν τους εισβολείς. Η Μάγια, η ηρωίδα της κυψέλης, γίνεται δασκάλα όπως η κυρία Κασσάνδρα και μοιράζεται την εμπειρία και τη σοφία της με τη μελλοντική γενιά.

Ελληνική μεταγλώττιση

Βάσια Τριφύλλη - Μάγια

Υβόννη Μεταξάκη - Βίλλυ

Γιώργος Γεωγλερής - Φλιπ

Ματίνα Καρρά - Βασίλισσα

Αλέξης Σταυράκης - Αρχηγός Σφηκών

  • Το τραγούδι των τίτλων αρχής στα ελληνικά ερμήνευσε ο ηθοποιός Γιώργος Αιγύπτιος.
  • Οι περιπέτειες της Μάγιας μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά στον κινηματογράφο σε μια Γερμανική – Αυστραλιανή συμπαραγωγή ( 2015) που προβλήθηκε μεταγλωττισμένη στα ελληνικά το 2017.

Δείτε στο video ένα απόσπασμα από το τελευταίο επεισόδιο που προβλήθηκε την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 1982.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #mayathebee, #mayathebeemovie

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved