Τρεις τρόποι για να καθαρίσετε το βραστό αυγό σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα (vid)

Σας δυσκολεύει το καθάρισμα του βραστού αυγού;

Τρεις τρόποι για να καθαρίσετε το βραστό αυγό σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα (vid)

Πόσες φορές δεν έχετε ταλαιπωρηθεί προσπαθώντας να καθαρίσετε ένα βραστό αυγό; Συνήθως τα τσόφλια κολλάνε στο ασπράδι με αποτέλεσμα όταν έχετε τελειώσει το καθάρισμα το αυγό να είναι …μισό.

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να ξεχωρίσετε το φρέσκο από το μπαγιάτικο αυγό.

Ένας απλός τρόπος είναι να γεμίσετε ένα μπολ με κρύο νερό και να βάλετε μέσα το αυγό. Αν βυθιστεί και παραμείνει στον πάτο, είναι φρέσκο. Αν βυθιστεί αλλά δεν φτάσει στον πάτο σημαίνει ότι πρέπει να καταναλωθεί άμεσα, ενώ αν επιπλέει, σημαίνει ότι είναι μπαγιάτικο.

Αφού λοιπόν διαπιστώσετε ότι τα αυγά που έχετε σπίτι είναι φρέσκα μπορείτε να τα καταναλώσετε με όποιο τρόπο σας αρέσουν.

Αν θέλετε να το απολαύσετε βραστό, δείτε πώς μπορείτε να το καθαρίσετε σε χρόνο dt παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο.



Μην ξεχνάτε ότι ένα μεγάλο αυγό έχει 70 θερμίδες και παρέχει διάφορες ποσότητες από 13 ουσίες, όπως βιταμίνη D, σίδηρο, ψευδάργυρο, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και χολίνη. Περιέχει επίσης 6 γρ. υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά!

Επίσης ότι το αυγό μεταξύ άλλων:

  • Αποτελεί μία καλή πηγή σιδήρου, ειδικά για τα παιδιά που έχουν αναιμία. Μάλιστα, ο σίδηρος απορροφάται καλύτερα αν το αυγό συνδυαστεί με χυμό φρούτων ή λαχανικών.
  • Συμβάλλει στην πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας.
  • Βοηθάει στην ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου και στις πνευματικές λειτουργίες, λόγω της λεκιθίνης που περιέχει.
  • Περιέχει τις πιο σημαντικές βιταμίνες όπως: Α (πολύτιμη για τα μάτια), D (για τα οστά), Ε (για την άμυνα), ομάδα Β (για το νευρικό σύστημα), φυλικό οξύ για τις αναιμίες κ.ά.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved