Πώς να καθαρίσετε εύκολα και αποτελεσματικά το πατάκι της εισόδου

Η συντριπτική πλειοψηφία των μικροβίων που μπαίνουν στα σπίτια μας έρχονται… με τα πόδια.

Πώς να καθαρίσετε εύκολα και αποτελεσματικά το πατάκι της εισόδου

Γι’ αυτό λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζουμε τακτικά και σε βάθος το χαλάκι της εισόδου. Είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία και θα χρειαστείτε μόνο λίγα λεπτά του χρόνου σας και φυσικά υλικά, για καθαριστικά, που ήδη έχετε σπίτι σας.

Σε καθημερινή βάση προσπαθήσετε να τινάζετε μια φορά το πατάκι, χτυπώντας το σε μια εξωτερική επιφάνεια (πεζοδρόμιο, τοίχος αυλής, κάγκελα) για να φύγουν οι σκόνες και όλα τα υπολείμματα από λάσπες κ.λπ..

Μια φορά την εβδομάδα καλό είναι να προχωράτε σε πιο βαθύ καθαρισμό χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική σας σκούπα. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο εμποδίζετε τα μικρόβια να μπουν στο σπίτι σας αλλά διατηρείτε και τα πατώματά σας καθαρά.

Μια φορά τον μήνα, αφού τινάξετε και σκουπίσετε το πατάκι, ρίξτε επάνω του λίγη μαγειρική σόδα. Αφήστε την για λίγα λεπτά και τρίψτε καλά με μια βούρτσα καθαρισμού. Εάν κάποια σημεία είναι ιδιαίτερα λερωμένα μπορείτε να δοκιμάσετε να τα καθαρίσετε με ένα ήπιο απορρυπαντικό πιάτων.

Πάντα να διαβάζετε τις οδηγίες του κατασκευαστή σας πριν προχωρήσετε σε όποια μέθοδο καθαρισμού με απορρυπαντικά προϊόντα. Καλό είναι να επιλέγετε ένα πατάκι που μπορεί να καθαριστεί εύκολα και είναι ανθεκτικό ειδικά στις κρύες συνθήκες του χειμώνα (υγρασία, μούχλα κ.λπ.).

Τέλος, επιλέξτε ένα πατάκι εισόδου αρκετά μεγάλο για να σκουπίζετε καλά και τα δύο παπούτσια σας πριν μπείτε στο σπίτι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved