Πώς να καθαρίσετε τα suede παπούτσια σας

Το κλειδί για να διατηρήσετε το σουέτ (suede) ζευγάρι παπουτσιών σας σε καλή κατάσταση είναι η τακτική φροντίδα.

Πώς να καθαρίσετε τα suede παπούτσια σας

Το σουέτ, φυσικό ή βαμμένο, είναι ένα λεπτό, πορώδες δέρμα και δεν είναι τόσο ανθεκτικό όσο ένα κλασικό δέρμα. Με προσεκτικό καθαρισμό και φροντίδα του αγαπημένο σουέτ ζευγάρι σας μπορεί να κρατηθεί χωρίς λεκέδες, μαλακό και εύκαμπτο για πολλά χρόνια. Οι επιφάνειες θα πρέπει να διατηρούνται όσο το δυνατόν στεγνότερες και να καθαρίζονται με μια μαλακή βούρτσα μετά από κάθε φορά που θα το φορέσετε για να απομακρυνθεί η σκόνη και το χώμα. Αντιμετωπίστε τους λεκέδες το συντομότερο δυνατό.

Για σημάδια: Τρίψτε απαλά με μια γόμα μολυβιού και στη συνέχεια βουρτσίστε για να επαναφέρετε το δέρμα.

Για λιπαρούς λεκέδες: Πασπαλίστε την περιοχή με σκόνη μωρών ή άμυλο αραβοσίτου για να απορροφήσουν το λάδι. Αφήστε τη σκόνη να καθίσει στο λεκέ για τουλάχιστον μία ώρα και στη συνέχεια βουρτσίστε. Επαναλάβετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το λάδι και, στη συνέχεια, βουρτσίστε για να σηκώσετε το πέλος.

Για υγρούς λεκέδες: Χρησιμοποιείστε με μια χαρτοπετσέτα ή ένα μαλακό, απορροφητικό ύφασμα για να απορροφήσετε την υγρασία. Αφήστε τα παπούτσια να στεγνώσουν στον αέρα εντελώς μακριά από την άμεση θερμότητα. Βουρτσίστε καλά το πέλος.

Πάντα ελέγχετε πρώτα τις λύσεις καθαρισμού σε μια μικρή, κρυφή περιοχή για να ελέγξετε για τυχόν αποχρωματισμό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved