Γιατί πρέπει να φοράτε γάντια όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού

Εσείς φοράτε γάντια όταν πλένετε τα πιάτα;

Γιατί πρέπει να φοράτε γάντια όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού

Ο κύριος λόγος που θα πρέπει να φοράτε γάντια όταν πλένετε τα πιάτα ή όταν καθαρίζετε με.. χλωρίνη το μπάνιο σας είναι, φυσικά, για να προστατέψετε τα χέρια σας που κάνουν πολύ δουλειά και σε πολλά επίπεδα. Όταν είστε αρχάρια στην κουζίνα τα γάντια μπορούν να σας προσφέρουν και μια σχετική προστασία από αιχμηρά αντικείμενα που μπορεί να πλένετε.

Εάν έχετε κόψει το χέρι σας, έχετε πάθει κάποια αλλεργία, έγκαυμα κ.λπ. τα γάντια προστατεύουν το ήδη ευαίσθητο δέρμα σας από περαιτέρω ερεθισμούς. Αν κάντε μάλιστα μια εργασία που απαιτεί καθαριστικά με βαριές χημικές ουσίες τα γάντια θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε την έκθεση του δέρματός σας σε αυτές

Το ζεστό νερό σε συνδυασμό με το σαπούνι το πιθανότερο είναι ότι θα σας προκαλέσουν σκασίματα στο δέρμα και θα το κάνουν πιο ξηρό. Το μανικιούρ σας επίσης «κινδυνεύει»: σε ποιον αρέσουν το σκασμένο δέρμα, τα ξεφτισμένα πετσάκια και τα νύχια που είναι αδύναμα και αντιαισθητικά;

Προσέξτε: Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τα ίδια γάντια για το πλύσιμο πιάτων και τον καθαρισμό του μπάνιου. Στην πραγματικότητα, είναι μια έξυπνη ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό ζευγάρι γάντια για κάθε δουλειά- μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γάντια μιας χρήσης.

Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα γάντια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε, όταν ψάχνετε για τα καλύτερα γάντια για εσάς, είναι αν έχετε αλλεργία στο λάτεξ. Πολλά ζευγάρια κατασκευάζονται από αυτό το υλικό, επομένως θα θέλετε να ελέγξετε προσεκτικά όλες τις ετικέτες. Ευτυχώς, στην αγορά υπάρχουν πολλά γάντια καθαρισμού χωρίς λατέξ, οπότε θα έχετε επιλογές.

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα σας και τι γάντι θα είναι το πιο άνετο για εσάς. Τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα, για παράδειγμα, μπορεί να θέλουν να επιλέξουν γάντια με απαλή βαμβακερή ή υφασμάτινη επένδυση. Όσοι αναζητούν επιπλέον άνεση ίσως διαπιστώσουν ότι τα καλύτερα γάντια πλυσίματος για τις ανάγκες τους είναι επενδυμένα με αφρό υγρασίας ή έχουν μακρύ μανίκι για να εμποδίζουν το νερό να εισχωρήσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved