Πώς να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα έναν λεκέ από τα ρούχα σας

Είστε στην πόρτα για να φύγετε για τη δουλειά ή είστε σε κάποιον εξωτερικό χώρο και ξαφνικά εντοπίζετε έναν λεκέ στην μπλούζα σας.

Πώς να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα έναν λεκέ από τα ρούχα σας

Αρχικά χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι, ένα μαχαίρι κουζίνας ή την άκρη μιας πιστωτικής κάρτας για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια χρωστικής ουσίας από το ύφασμα. Ποτέ μην προσπαθήσετε να τρίψετε τον λεκέ επειδή έτσι απλά πιέζετε τον λεκέ πιο βαθιά μέσα στις ίνες του υφάσματος.

Αν ο λεκές είναι υγρός χρησιμοποιήστε μια λευκή πετσέτα ή χαρτοπετσέτα για να απορροφήσετε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία. Μια φέτα από λευκό ψωμί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απορροφήσει λιπαρούς λεκέδες.

Αφού αφαιρέσετε τα στερεά υπολείμματα με ένα καθαρό λευκό πανί ή χαρτοπετσέτες απορροφήστε τον λεκέ και εμποδίσετε την εξάπλωσή του σε άλλα μέρη του ρούχου. Μην χρησιμοποιείτε έγχρωμο πανί ή έγχρωμες χαρτοπετσέτες γιατί μερικές φορές το χρώμα μπορεί να βγει πάνω στο ύφασμα και τότε έχετε ένα εντελώς νέο πρόβλημα.

Βρέξτε ένα μικρό λευκό πανί ή βαμβάκι με το συνιστώμενο προϊόν καθαρισμού (νερό, απορρυπαντικό, υγρό στεγνού καθαρισμού). Ξεκινήστε από τις άκρες του λεκέ και προχωρήστε τον καθαρισμό προς το κέντρο. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να φύγουν όλα τα ίχνη του λεκέ.

Στεγνώστε την περιοχή – αν δεν έχετε χρόνο να αφήσετε το ρούχο στον αέρα χρησιμοποιήσετε το σεσουάρ των μαλλιών σας, αλλά στον κρύο αέρα καθώς η υψηλή θερμότητα μπορεί να κάνει δύσκολο να αφαιρεθούν πλήρως τα ίχνη του λεκέ όταν τον βάλετε στο πλυντήριο.

Όταν επιστρέψετε από τη δουλειά σας φροντίστε να καθαρίσετε σωστά όλο το ρούχο με καλό πλύσιμο ή στεγνό καθάρισμα ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες της ετικέτας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved