Πώς να καθαρίσετε τη σχάρα του μπάρμπεκιου σε 5 λεπτά

Το ψήσιμο στο μπάρμπεκιου – ψησταριά κατά το ελληνικότερο- είναι μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες.

Πώς να καθαρίσετε τη σχάρα του μπάρμπεκιου σε 5 λεπτά

Πολλοί ψήνουν στην ύπαιθρο, όταν ο καιρός το επιτρέπει, άλλοι προτιμούν το.. μπαλκόνι τους. Πολλά τα ήθη και τα έθιμά μας που επιβάλουν να τα γιορτάσουμε με ψημένο, λαχταριστό, νόστιμο κρέας.

Τι γίνεται όμως όταν όλη η παρέα φύγει χορτασμένη και ευχαριστημένη και εσείς μείνετε πίσω να κοιτάτε το μπάρμπεκιου και όλα τα εξαρτήματά του που χρειάζονται – άμεσα- καθάρισμα;

Υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να ξαναγίνει το μπάρμπεκιου σας λαμπερό μέχρι την επόμενη φορά σε λιγότερο από πέντε λεπτά!

  1. Είναι καλύτερο να καθαρίσετε τη σχάρα αμέσως μετά αφού τελειώσετε το ψήσιμο. Με τον τρόπο αυτό – θερμότητα- το λίπος και τα τρόφιμα αποκόπτονται εύκολα.
  2. Χρησιμοποιήστε κρεμμύδι. Τρίψτε μισό κομμένο κρεμμύδι (καρφωμένο σε ένα πιρούνι), σε μια ζεστή σχάρα. Αυτό θα αφαιρέσει όλο το λίπος από τα σημεία που θα περάσει.
  3. Αποφύγετε τη σκουριά. Εάν προτιμάτε να καθαρίσετε τη σχάρα σας με σαπουνόνερο μετά το ψήσιμο, ξεπλύνετε και στεγνώστε αμέσως και τρίψτε τη με φυτικό λάδι. Αυτό θα εμποδίσει τη σκουριά.
  4. Αποφύγετε να ρίχνετε νερό. Όσο εύκολο είναι να σβήσετε τη φωτιά ρίχνοντας έναν κουβά νερό στα κάρβουνα προσπαθήσετε να το αποφύγετε καθώς αυτό θα δημιουργήσει ένα μικρό χάος, όπως λάσπη κ.λπ., που θα κάνουν πιο δύσκολο το καθάρισμα.
  5. Χρησιμοποιήστε μπύρα. Ρίξτε μισό μπουκάλι μπύρας πάνω από ένα θερμαινόμενο BBQ, στη συνέχεια τρίψτε με μια εφημερίδα για να το καθαρίσετε.
  6. Δικό σας καθαριστικό. Φτιάξτε μια μαλακή κρέμα αναμιγνύοντας μαγειρική σόδα και νερό. Καλύψτε τη σχάρα με την κρέμα – χρησιμοποιώντας μια συρμάτινη βούρτσα- και αφήστε την να στεγνώσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε τη με ένα στεγνό πανί και τοποθετήστε τη σχάρα πάνω από τα ζεστά κάρβουνα για 15 λεπτά για να κάψετε τα υπολείμματα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved