Κώστας Μπακογιάννης: Στο Καρπενήσι για το τριήμερο - Δείτε τη φώτο που δημοσίευσε με τον γιο του

Στο Καρπενήσι βρέθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης με τη Σία Κοσιώνη και τον γιο τους Δημοσθένη.

Κώστας Μπακογιάννης: Στο Καρπενήσι για το τριήμερο - Δείτε τη φώτο που δημοσίευσε με τον γιο του

«Η ελευθερία είναι σαν τη ζέστη, δεν τη βλέπεις, την αισθάνεσαι. Η διεκδίκηση της ελευθερίας είναι πάντα επίκαιρη. Δεν έχει την ίδια έννοια που είχε τότε. Σήμερα διεκδικούμε την ελευθερία να είμαστε ασφαλείς, την ελευθερία να ζούμε με αξιοπρέπεια και την ελευθερία να διαφωνούμε αλλά να μπορούμε να συνυπάρχουμε», σχολίασε κάτω από τη φωτογραφία που δημοσίευσε, δείχνοντας τον 17 μηνών Δημοσθένη στο ιστορικό Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου.

Η ιστορικότητα του Κεφαλόβρυσου, για όσους δεν το γνωρίζουν, έγκειται στην μάχη που πραγματοποιήθηκε εκεί τον Αύγουστο του 1823 όταν ο Μάρκος Μπότσαρης πήρε την απόφαση να ανακόψει την πορεία των Τούρκων που περνούσε από το Καρπενήσι και κατευθυνόταν μέσω Προυσού στο Μεσολόγγι. Ο πολυάριθμος στρατός του Μουσταή πασά της Σκόνδρας είχε στρατοπεδεύσει στο Κεφαλόβρυσο όταν δέχθηκε την αιφνίδια επίθεση των Ελλήνων αναγκάζοντας τον σε βαρύτατες απώλειες μετρώντας περίπου 850 νεκρούς. Η μεγαλειώδες αυτή νίκη επισκιάστηκε από τον χαμό του μεγάλου αγωνιστή της επανάστασης Μάρκου Μπότσαρη ο οποίος έπεσε στο πεδίο της μάχης.

Το Καρπενήσι είναι ένας τόπος που αγαπά και που έχει μέσα στην καρδιά του ο Κώστας Μπακογιάννης, αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που συχνά επισκέπτεται την περιοχή μαζί με τη Σία Κοσιώνη και τα τρία του παιδιά.

Δείτε τη φωτογραφία με τον μικρό Δημοσθένη να περπατά στο Κεφαλόβρυσο και στο μνημείο που έχει φτιαχτεί προς τιμήν του μεγάλου ήρωα αγωνιστή Μάρκου Μποτσάρη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved